Ο Γιώργος Τζωρτζάτος στον Inkefalonia 89,2: «Πρέπει στην Κεφαλονιά να γίνεται και έργο ουσίας και όχι μόνο βιτρίνας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 11:53

Ο Γιώργος Τζωρτζάτος στον Inkefalonia 89,2: «Πρέπει στην Κεφαλονιά να γίνεται και έργο ουσίας και όχι μόνο βιτρίνας»

Ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, όσον αφορά του προβληματισμούς που έθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ολοκλήρωση του έργου αξιοποίησης της λιμενικής ζώνης Αργοστολίου (Κυανή ακτή), τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση, αλλά και σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

«Αν είχαν μελετήσει και ήξεραν τι σημαίνει Λιμενικό Ταμείο, αν ήξεραν ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες και όχι τα έργα βιτρίνας, είμαι βέβαιος ότι θα είχαν συμφωνήσει με τους προβληματισμούς που έφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο» ήταν τα λόγια του κ. Τζωρτζάτου, ο οποίος θεωρεί πως αν χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο, θα μείνουν πίσω έργα ουσίας που είναι προγραμματισμένα για άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς, όπως ο Πόρος, το Ληξούρι, το Φισκάρδο και η Σάμη και συνέχισε: «Επιμένω ότι πρέπει να υπάρξει ένα πεζοδρόμιο και μία ασφαλή πρόσβαση από το “μπαστούνι” μέχρι το άγαλμα του Καββαδία, είναι άσχετο όμως αυτό με την γενικότερη μορφή εκτέλεσης του έργου που θέλουν να κάνουν. Το ουσιώδες είναι να φτιαχτούν τα έργα που είναι αναγκαία και εν συνεχεία πρέπει να αξιοποιήσουν ολόκληρη την Κεφαλονιά. Δεν σημαίνει ότι επειδή φτιάχνεται η πλατεία του Αργοστολίου, πρέπει να εγκαταλείψουμε την υπόλοιπη Κεφαλονιά. Ο τουρίστας θα κρίνει την Κεφαλονιά στο σύνολό της και όχι μόνο από το Αργοστόλι».

«Πρέπει να γίνεται στην Κεφαλονιά έργο ουσίας και όχι μόνο “βιτρίνας”»

Ο κ. Τζωρτζάτος έκανε ακόμη λόγο για έργα “βιτρίνας” που γίνονται στο νησί, τα οποία αφήνουν πίσω τους έργα ουσίας: «Γίνονται έργα “βιτρίνας” και μένουν πίσω έργα ουσίας. Αεροβατούν και δεν έχουμε μελετήσει τα του Λιμενικού ταμείου εκτενέστερα για να ξέρουν τι γίνεται. Το να πηδάς και χορεύεις είναι εύκολο. Κλείσανε την παραλιακή Αργοστολίου με λαμαρίνες και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Έχει σπηλαιώσεις το λιμάνι του Αργοστολίου. Θα κάνουμε έργα επιφανειακά και από κάτω θα το αφήσουμε έτσι;».

Ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, αναφέρθηκε στους λόγους της παραίτησής του, τονίζοντας πως ήταν αποκλειστικά προσωπικός και ηθικός ο λόγος της αποχώρησή του και όχι για επαγγελματικούς λόγους, όπως επισήμως ανακοινώθηκε από την Δημοτική Αρχή.
Παράλληλα, ερωτήθηκε για το αν δέχθηκε «τρικλοποδιές» κατά την θητεία του στο Λιμενικό Ταμείο τονίζοντας πως: «Έχω περάσει από μεγαλύτερα αξιώματα και δεν καταλαβαίνω από τέτοια. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πέφτουν από τις τρικλοποδιές. Δεν καταλαβαίνω από τέτοια πράγματα και δεν θα καταλάβω ποτέ».

«Ποτέ δεν πήγαινα σαν... αχυράνθρωπος στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ψηφίσω ο,τι θα μου υποδείξουν»

Ο κ. Τζωρτζάτος αναφέρθηκε και για την διαφοροποίησή του από τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας πως: «Ποτέ δεν πήγαινα σαν “αχυράνθρωπος” στο δημοτικό συμβούλιο, να ψηφίζω δηλαδή ό,τι μου υποδεικνύουν. Πάντα μελετούσα την εισήγηση του κάθε θέματος και είχα την άποψη μου», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι με την αποχώρησή του από το Λιμενικό Ταμείο, έχουν... «κολλήσει» πολλά ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει για το καλό της Κεφαλονιάς.

Ακούστε παρακάτω αναλυτικά την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Τζωρτζάτου στον Inkefalonia 89,2

https://www.youtube.com/watch?v=7RR006siXJc




00 inkefalonia general ad 300X250