Από κεραυνό χτυπήθηκε αεροσκάφος της EASY JET στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 10:09

Από κεραυνό χτυπήθηκε αεροσκάφος της EASY JET στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με νεα ενημέρωση, το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό και οι μηχανικοί πραγματοποίσαν σειρά ελέγχων για να διασφαλισθεί ότι όλα είναι εντάξει 

14859486 10154674787709772 635557756 o

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που κεραυνός χτυπήσε ένα αεροσκάφος ;

Αν και επιβάτες και πλήρωμα έχουν οπτική και ηχητική αίσθηση της πτώσης του κεραυνού, στην πραγματικότητα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι επιπτώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες.  Η ηλεκτρική εκκένωση προσκολλάται σε κάποιο σημείο του αεροσκάφους, συνήθως κάποια «αιχμή» όπως τα ακροπτερύγια ή το ρύγχος και στην συνέχεια αποκολλάται και συνεχίζει την πορεία της προς το έδαφος, αφού διατρέξει εξωτερικά το «σώμα» του. Αυτό συμβαίνει λόγω των προβλέψεων στην σχεδίαση και κατασκευή του αεροσκάφους, όπου όλη η δομή λειτουργεί σαν κλωβός του Φαραντέυ  (όπου οι καλοί αγωγοί σχηματίζουν στο εσωτερικό τους «ασπίδα» έναντι των ηλεκτρικών αλληλεπιδράσεων). Στα περισσότερα αεροπλάνα η επικάλυψη από αλουμίνιο είναι εξαιρετικά καλός αγωγός, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ώστε όλα τα σημεία της δομής τους να συνδέονται μεταξύ τους και να μην υπάρχει ασυνέχεια στον «κλωβό». Στα πιο σύγχρονα αεροπλάνα, όπου υπάρχουν και δομικά τμήματα από σύνθετα υλικά, τα τελευταία ενσωματώνουν ένα πλέγμα που τα κάνει αγώγιμα. Ειδική πρόβλεψη για θωράκιση υπολογιστών, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων παρέχει επιπλέον προστασία. (ptisidiastima.wordpress.com)

Αρχική δημιοσίευση

Η πτήση Gatwick (Λονδίνο) Κεφαλονιά αφίχθη στο αεροδρόμιο των Μηνιών με μια μια ώρα καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Peter Lee, 180 περίπου επιβάτες έφθασαν στο νησί μας , και άλλοι τόσοι περίμεναν να αναχωρήσουν.

Χωρίς προειδοποίηση, η πτήση ακυρώθηκε και προγραμματίσθηκε να αναχωρήσει αύριο στις επτά το πρωί.

Την ίδια ώρα, κυκλοφόρησε μια φήμη περί τεχνικού προβλήματος, η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε καθώς δεν υπήρξε κάποια επέμβαση επιδιόρθωσης εντός ή εκτός του αεροσκάφους.

Το προσωπικό της πτήσης αποχώρησε με taxi, και ο δημοσιογράφος θέτει το ερώτημα , πως έγινε αυτό αν και δεν ήταν αρχικά σαφές τι πρόκειται να γίνει με την πτήση ;

Η φημολογία περί χτυπήματος του αεροσκάφους από κεραυνό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τον Peter,  οι 180 εκνευρισμένοι επιβάτες περίμεναν στα σημεία γύρω από τα terminal περιμένοντας πότε θα τους μεταφέρουν σε ξενοδοχείο ώστε να διανυκτερεύσουν εκεί.

Τουλάχιστον έως και τις 5 το απόγευμα, το ζήτημα της μεταφοράς τους δεν είχε ρυθμισθεί.




00 inkefalonia general ad 300X250