Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια πρώτα στο πρόγραμμα του 2016

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 06:05

Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια πρώτα στο πρόγραμμα του 2016

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και, αμέσως στη συνέχεια, τα κόκκινα δάνεια είναι στην κορυφή του προγράμματος της κυβέρνησης με το ξεκίνημα του 2016, με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο για το πρώτο «κλείνει» και, μετά το πρώτο ραντεβού με την τρόικα στις αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται στη Βουλή στα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ ο φάκελος των κόκκινων δανείων θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θεωρείται ορόσημο για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, οι βασικότερες πτυχές των αλλαγών είναι η ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης και ο περιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ -παράλληλα με τον καθορισμό των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να στραφεί στην πρόταση να εξαντληθούν οι περικοπές στις επικουρικές και στις άλλες παροχές των Ταμείων, όπως αναφέρει το Βήμα. Το ίδιο ανέφερε από την πλευρά του και το Mega, σύμφωνα με το οποίο το πρώτο «ραντεβού» με την τρόικα θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, το ΤΧΣ αναμένται να παρουσιάσει σχέδιο για τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των τραπεζών και την ταχύτερη αναδιάρθρωση μεγάλων εταιρειών.

Πηγή: in.gr