Πάτρα: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την πόλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 21:31

Πάτρα: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την πόλη

19.45 Έντρομοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του Αιγίου όπου "ακούστηκε" περισσότερο ο σεισμός, ενώ υπάρχουν αναφορές και για πτώσεις αντικειμένων μέσα σε σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πληροφορίες για ρωγμές και ζημιές σε σπίτια, ενώ ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο στο Αίγιο έχει πάρει κλίση μετά τον σεισμό και ήδη έχει αποκλειστεί περιμετρικά ο χώρος.

19.29 Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 143 χλμ δυτικά της Αθήνας και 36 χλμ ανατολικά της Πάτρας και η δόνηση είναι 4,7 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος, 5 χλμ.

19. 26 Σύμφωνα με νεώτερα δεδομένα απο το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό ο σεισμός  ήταν 4,9 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 2 χλμ και επίκεντρο 45 χλμ ανατολικά της Πάτρας, 18χλμ βορειοανατολικά της Τέμενης και 22 χλμ νοτιοδυτικά της Άμφισσας.

19.13 Ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε την πόλη πριν από λίγο προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Ο σεισμός ήρθε με πολύ δυνατή βοή και είχε μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο ήταν 36χλμ ανατολικά της Πάτρας και 8 χλμ βόρεια της Τέμενης.

thebest




00 inkefalonia general ad 300X250