Θέλετε περισσότερες δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ; Στις Εφορίες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 12:35

Θέλετε περισσότερες δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ; Στις Εφορίες!

Όσοι φορολογούμενοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τι οφειλές τους-ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες -θα πρέπει να απευθυνθούν στις Εφορίες. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε 12 δόσεις, ακόμη και σε 24-κάτω από κάποιες προϋποθέσεις.

Το taxisnet, δυστυχώς, δεν επιτρέπει στους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση και να αποπληρώσουν όλες τις οφειλές τους σε δώδεκα δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Με εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων παραδέχεται ότι δεν είναι δυνατή η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης προς το παρόν και μέχρι να συμβεί αυτό ,οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περάσουν από τις εφορίες για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.
 
«Μεταβατικά και για όσο διάστημα υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει για κάθε περίπτωση που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης της ρύθμισης, όπως όταν απαιτούνται επιπλέον στοιχεία για την αξιολόγηση της ρύθμισης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.
 
Διευκρινίζουμε, ότι με  την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης πρέπει να δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία), όπως το μηνιαίο εισόδημά του, επενδύσεις/συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), κινητές αξίες ή αυτοκίνητα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο (επιπλέον) εισόδημά του (π.χ. εκτίμηση για τυχόν έσοδα από μελλοντική εκμίσθωση ακινήτου, εμπορική συμφωνία κλπ.), ενώ εάν η οφειλή ξεπερνά τις 5.000 ευρώ θα πρέπει ,κατά περίπτωση ,ο οφειλέτης να πείσει για τη βιωσιμότητα του διακανονισμού ή και να παράσχει εμπράγματες εγγυήσεις.



00 inkefalonia general ad 300X250