Εργατικό Κέντρο: Ανακοίνωση για την αυτοκτονία του 47χρονου χρήστη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 22:38

Εργατικό Κέντρο: Ανακοίνωση για την αυτοκτονία του 47χρονου χρήστη

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 47χρονου που έθεσε τέρμα στη ζωή του τα ξημερώματα της Πέμπτης στα κρατητήρια της Σάμης. Ο 47χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και σύμφωνα με τους συγγενείς του, από την Κυριακή που έγινε η σύλληψή του μέχρι και τη στιγμή της αυτοκτονίας του παρουσίαζε έντονα συμπτώματα στερητικού συνδρόμου.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η αστυνομία ασχολείται καθημερινά με χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και έχει γίνει επανειλημμένως μάρτυρας της επώδυνης κατάστασης για το χρήστη που ονομάζεται στερητικό σύνδρομο (έντονοι μυοσκελετικοί πόνοι, πυρετός, ίλιγγος, σπασμοί, εμετοί, τρόμος κτλ) εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά γύρω από το γιατί δεν λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο χρήστης να λάβει εγκαίρως ιατρική βοήθεια για την ανακούφιση του από τα επώδυνα συμπτώματα.

Το παραπάνω είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που αντιμετωπίζει το καπιταλιστικό σύστημα τους χρήστες , όπου από τη μία τους οδηγεί στη χρήση καθώς αυτό ευθύνεται για τα αδιέξοδα που τους δημιουργεί, τα οποία οξύνονται ενόψει της καπιταλιστικής κρίσης, από την άλλη τους αντιμετωπίζει ως εγκληματίες χωρίς κανένα δικαίωμα που χρήζουν καταστολής και φυλάκισης αντί για θεραπεία και στήριξη.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το ξήλωμα το στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων και των κέντρων πρόληψης, όπως και των προγραμμάτων επανένταξης.

Η οικογένεια του 47χρονου είχε ζητήσει πρόσφατα να ενταχτεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, όπου όπως είναι γνωστό, η αναμονή στη «λίστα της ντροπής» μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 7 χρόνια λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο 47χρονος χρήστης έθεσε τέρμα στη ζωή του και καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς να παλέψει ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα για μια κοινωνία που τα παιδιά του δεν θα χρειάζεται να αναζητούν ψεύτικους «παραδείσους» στον κόσμο των ναρκωτικών.




00 inkefalonia general ad 300X250