Πάνος Καμμένος: «Ο λόγος που ζητάμε εκλογές είναι η μη τήρηση του συντάγματος»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 17:09

Πάνος Καμμένος: «Ο λόγος που ζητάμε εκλογές είναι η μη τήρηση του συντάγματος»

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος σήμερα το πρωί είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο με φορείς του νησιού, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Μετά από μία σύντομη τοποθέτηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε τον λόγο στους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν αναφορικά με τα προβλήματα τόσο της Κεφαλονιάς, όσο και γενικότερα της Ελλάδας.

Ο κ. Καμμένος στο ξεκίνημα επιτέθηκε τόσο στον διοικητή του Νοσοκομείου Αργοστολίου (αναλυτικότερα κάντε κλικ ΕΔΩ) κ. Δημήτρη Αυγουστάτο, όσον και στον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, καθώς όπως είπε: «Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τη συνέντευξη Τύπου στους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς όπως είπε ο εσωτερικός κανονισμός απαγορεύει να δίνεται η αίθουσα σε κόμματα. Ξέρω όμως ότι προσφάτως έγιναν εκεί συναντήσεις κομμάτων».

«Δεν πρόκειται να στηρίξουμε μνημονιακό ψηφοδέλτιο στις δημοτικές»

Από εκεί και πέρα και απαντώντας στις ερωτήσεις ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως αν γίνουν βουλευτικές εκλογές το κίνημά του θα συνεργαστεί μόνο με αντιμνημονιακές δυνάμεις, ενώ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές τόνισε κατηγορηματικά πως «δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανένα μνημονιακό ψηφοδέλτιο».

«Ο λόγος που ζητάμε εκλογές είναι η μη τήρηση του συντάγματος»

Ο κ. Καμμένος ζήτησε και από την γειτονική Ζάκυνθο «εκλογές εδώ και τώρα». Σε ερώτηση αναφορικά με τον λόγο που επιθυμεί να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, μόλις 16 μήνες μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία ο κ. Καμμένος δήλωσε πως: «Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι εκλογές θεωρούνται συνταγματική εκτροπή. Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Ο λόγος που ζητάμε εκλογές είναι η μη τήρηση του συντάγματος».

kammenosynenteyxi1

kammenosynenteyxi1

kammenosynenteyxi1

kammenosynenteyxi1

kammenosynenteyxi1

Τα προβλήματα στην Κεφαλονιά

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Κεφαλονιάς που τα εστίασε, στον τομέα της υγείας, της παιδείας και του τουρισμού.
«Για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και ειδικά στην Κρουαζιέρα πρέπει να δώσουμε και άλλα κίνητρα πέρα από την επίσκεψη σε τουριστικά καταστήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ μίλησε για την «αναγκαιότητα φορολόγησης στο 3%», όπως και την «αναγκαιότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου» ενώ ξεκαθάρισε πως «Εμείς λέμε όχι στα All Inclusive».

«Η Κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική που φέρνει ανέργους»

Ο κ. Καμμένος έστρεψε τα «πυρά» του και στην Κυβέρνηση πολιτική τονίζοντας πως: «Η Κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική που φέρνει ανέργους. Με αυτή την πολιτική θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κούρεμα των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των τραπεζών προς τους πολίτες».

kammenosynenteyxi1

kammenosynenteyxi1

 

kammenosynenteyxi8

«Παράλογο επικίνδυνο και σατανικό το σχέδιο Αρβανιτόπουλου »

Σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΤΕΙ της Κεφαλονιάς, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως : «είναι εγκληματικό να παρεμβαίνει η πολιτεία σε παιδιά που έχουν ξεκινήσει τις σπουδές τους, να τις ακυρώνει και να κλείνει τις σχολές. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Αρβανιτόπουλος να το κάνει αυτό. Είναι παράλογο επικίνδυνο και σατανικό το σχέδιο του Αρβανιτόπουλου».

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος τόνισε: «Υπάρχει ελπίδα πως θα απελευθερωθούμε από τους δανειστές μας. Θα απελευθερωθούμε όμως με ενότητα, αγάπη και πίστη στο Θεό. Εμείς δεν είμαστε απλά αντιμνημονιακή δύναμη, εμείς είμαστε μία πατριωτική δύναμη».

Η συνάντηση στο Επιμελητήριο με τους Φορείς και η βόλτα στην αγορά του Αργοστολίου

Στο Επιμελητήριο ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, τον Γενικό Γραμματέα του Κινήματος κ. Σπύρο Γαληνό, αλλά και τους πολιτευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κεφαλονιά, κ. Βασίλη Καμπίτση, κα Γιώτα Αποστολάτου και κ. Σταύρο Λυκούδη.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Κινήματος στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Καμμένος για περίπου μιάμιση ώρα άκουσε από τους φορείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Ήρθαμε να σας ακούσουμε» ήταν τα λόγια του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του στάθηκε στο γεγονός πως «πάνε να διαλύσουν την πρωτογενή παραγωγή και εδώ είναι που πρέπει να αντιδράσουμε».
Από τους φορείς ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ανάφερε θέματα και προβλήματα που άπτονται του τουρισμού.
Οι τυροκόμοι επανέφεραν το μείζον θέμα της ονομασίας της φέτας και ζήτησαν την πολιτική στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χρήστος Καμπανός εστίασε στην αύξηση του τουρισμού, αλλά ταυτόχρονα στη μείωση του τζίρου των επαγγελματιών.
Το μείζον ζήτημα της υγείας έθιξε ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Αργοστολίου (πλην γιατρών) κ. Σπύρος Σακαλής, ο οποίος στάθηκε στην τραγική – όπως την χαρακτήρισε - κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, στην έλλειψη μαστογράφου, αξονικού τομογράφου, στη μη λειτουργία της νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου, και σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος των Ηλεκτρολόγων κ. Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου του όπως είναι η μεγάλη φορολόγηση, τα υπέρογκα πρόστιμα και οι υψηλές εισφορές στο ΤΕΒΕ, καθώς όπως τόνισε «πολλοί έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν το ταμείο τους».

Παρών στην συνάντηση ήταν και οι κτηνοτρόφοι διά μέσω του προέδρου τους Γεράσιμου Μινέτου, ο οποίος παρέδωσε φάκελο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας στο θέμα της βόσκησης σε δασικές περιοχές. « Η κτηνοτροφία κινδυνεύει με αφανισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μινέτος. Παρών και το μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου κ. Νίκος Μενάγιας, όπως και ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Μαρκάτος, ο οποίος έθιξε θέματα των εμπόρων.

Ο κ. Καμμένος συνέχισε την περιοδεία του στο νησί με βόλτα στην αγορά του Αργοστολίου, ενώ νωρίς το πρωί είχε επισκεφτεί την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου και τον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας στα Ομαλά. Μετά τη συνέντευξη Τύπου θα επισκεπτόταν το Ληξούρι, ενώ το απόγευμα θα έδινε το παρών και στα εγκαίνια των νέων γραφείων της συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Αργοστόλι.

Παρακάτω εικόνες και βίντεο από την συνάντηση στο επιμελητήριο και την βόλτα στην αγορά του Αργοστολίου

https://www.youtube.com/watch?v=Zcv-A9X9H0c

 

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1

kammenos1


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250