Ντεμακιγιάζ: Τα λάθη που γερνούν την επιδερμίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 17:15

Ντεμακιγιάζ: Τα λάθη που γερνούν την επιδερμίδα

Μπορεί να μοιάζει με αγγαρεία, όμως το ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο για την υγεία και τη νεανική όψη της επιδερμίδας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε (και τι να μην κάνετε) για να έχετε καθαρό και λαμπερό πρόσωπο.

Μωρομάντηλα VS micellar

Αν και τα μωρομάντηλα είναι μία εύκολη μέθοδος καθαρισμού στην οποία καταφεύγουμε όταν είμαστε κουρασμένες, δεν είναι και η πιο κατάλληλη – κυρίως γιατί η ενήλικη επιδερμίδα έχει πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

Τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά και σε βάθος τους ρύπους, το σμήγμα και τα υπολείμματα μακιγιάζ τα οποία επιβαρύνουν την επιδερμίδα, αποτρέπουν την αναγέννησή της και εμποδίζουν τη σωστή δράση των αντιρυτιδικών καλλυντικών.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού; Θα χρειαστείτε μόνο λίγο μικκυλιακό νερό και μερικούς δίσκους ντεμακιγιάζ, δεν χρειάζεται καν ξέβγαλμα.

Το micellar water, ένα νερό καθαρισμού με μικκύλια – αόρατα μικροσφαιρίδια που λειτουργούν σαν μαγνήτες διασπώντας τη λιπαρότητα, τη σκόνη, τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ, παγιδεύοντάς τα στο βαμβάκι.

Έχει ήπια φόρμουλα, η οποία και καθαρίζει χωρίς να ξηραίνει ή να ερεθίζει το δέρμα. Και αυτό επειδή δεν περιέχει σαπούνι ή άλλα επιθετικά συστατικά, που διαταράσσουν το pH της επιδερμίδας.

Γι’ αυτό και είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος, ακόμα και τον ευαίσθητο ή τον ακνεϊκό. Αν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία, επιλέξτε ένα νερό micellar που καταπραΰνει από τους ερεθισμούς και έχει αντιμικροβιακή δράση, μειώνοντας τις φλεγμονές.

Πιάστε τα μαλλιά σας πίσω

Πιάνοντας τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά, είναι πιο εύκολο να καθαρίσετε τη γραμμή των μαλλιών σας και γύρω από τα αυτιά, όπου συσσωρεύεται πολύ μακιγιάζ και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες.

Επιπλέον, εάν θέλετε να αποτρέψετε τη γήρανση και την εμφάνιση έντονων ρυτίδων μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού – το σημείο που «μαρτυρά» το πέρασμα του χρόνου.

Απαλές κινήσεις στα μάτια

Το eyeliner και η μάσκαρα μπορεί να σας δυσκολεύουν στο ντεμακιγιάζ, αλλά το επίμονο τρίψιμο στο λεπτό και ευαίσθητο δέρμα της περιοχής προκαλεί υπερμελάγχρωση, μαύρους κύκλους, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Εμποτίστε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ με νερό micellar και τοποθετήστε τους πάνω στα κλειστά σας βλέφαρα, πιέζοντας ελαφρώς τις βλεφαρίδες για 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να «μαλακώσει» η μάσκαρα και να απομακρυνθεί πιο εύκολα μαζί με τις σκιές.

vita.gr




00 inkefalonia general ad 300X250