Πεντανόστιμο παστίτσιο λαχανικών από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 08:57

Πεντανόστιμο παστίτσιο λαχανικών από την Σία Λαδά

Αγαπημένο  παστίτσιο αλλά  σε μια  διαφορετική  εκδοχή !

Υλικά :

ένα  πακέτο  μακαρόνια  το Νο 2, η  πέννες
3  χρωματιστές  πιπεριές
3  κολοκυθάκια,  3 μελιτζάνες
Ελαιόλαδο  αλάτι,  πιπέρι
1 φλιτζάνι  κεφαλογραβιέρα,  3 ώριμες  ντομάτες  ψιλοκομμένες
1 κ.σ  ντοματοπελτέ, 2 σκελίδες  σκόρδο
2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα, 2 καρότα, λίγη  ζάχαρη

Για  την  μπεσαμέλ :

5 κ.σ βούτυρο
6 κ.σ  αλεύρι,  2 αυγά
1 λίτρο  γάλα,  αλάτι,  πιπέρι
Κανέλα,  μοσχοκάρυδο,  λίγη  κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση :

Βράζουμε  τα  μακαρόνια,  τα  σουρώνουμε  και  ετοιμάζουμε  την σάλτσα  με  τα  λαχανικά. Σοτάρουμε  το  κρεμμύδι  και  το  σκόρδο,    στην  συνέχεια προσθέτουμε  όλα  τα  λαχανικά  μας  τα  οποία  έχουμε  κόψει  σε μικρά  κιβάκια,  τα  σοτάρουμε  όλα  μαζί    ανακατεύουμε  ώστε  να ψηθούν  καλά,  μόλις  ροδίσουν  είναι  έτοιμα,  στο  σημείο αυτό προσθέτουμε  τις  ψιλικομμένες  ντομάτες,  τον   ντοματοπελτέ την  ζάχαρη  και  αλατοπιπερόνουμε,  ανακατεύουμε  και  αφήνουμε να  σιγοβράσει  το  μείγμα  των λαχανικών  για  περίπου  15  λεπτά. Αποσύρουμε  από  την  φωτιά  και  ετοιμάζουμε  την  μπεσαμέλ.

Λιώνουμε το βούτυρο  και  προσθέτουμε  σιγά  σιγά το  αλεύρι, ανακατεύουμε  προσθέτουμε  το  γάλα  και  συνεχίζουμε  και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα  μας, αποσύρουμε απο  την  φωτιά  και  προσθέτουμε  τα  αυγά  το  πιπέρι  αλάτι γραβιέρα,  μοσχοκάρυδο  και  κανέλα. Τοποθετούμε  λοιπόν  μια  στρώση  μακαρόνια,  συνεχίζουμε  από πάνω  με  την  σάλτσα  λαχανικών  και  τελειώνουμε  με  την μπεσαμέλ,  πασπαλίζουμε  την  επιφάνεια  με  κανέλα  και  γραβιέρα.

Ψήνουμε  στους  200  βαθμούς  για   30  λεπτά  μέχρι  να  ροδίσει  το φαγητό  μας.

Καλή  απόλαυση!

            




00 inkefalonia general ad 300X250