Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το επιχειρηματικό λόμπι της δραχμής

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 15:09

Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το επιχειρηματικό λόμπι της δραχμής

Την καταγγελία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα επιχειρηματιών, μέσω της ρητορικής για επιστροφή στη δραχμή, διατύπωσε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Μα είναι δυνατόν όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσιονομικής ευελιξίας», αναρωτήθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».

Η Α. Παπαρήγα τόνισε για άλλη μία φορά τις θέσεις του ΚΚΕ, για «αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνες τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.
Εκτίμησε ακόμη ότι: «Οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και στον πόλο του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελαχιστοποιούνται το επόμενο διάστημα».

the insider




00 inkefalonia general ad 300X250