Η ζωή του Στρος Καν στο σινεμά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 09:25

 Η ζωή του Στρος Καν στο σινεμά

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει να έχει η ζωή του 63χρονου Ντομινίκ Στρος Καν, ειδικά μετά το σκάνδαλο με την καμαριέρα του Sofitel.

Ενδεικτικά, στα σκαριά βρίσκονται δύο έργα -ένα θεατρικό και ένα κινηματογραφικό- εμπνευσμένα από τις περιπέτειες του Στρος Καν οι οποίες να σημειωθεί βέβαια πως έχουν ήδη γίνει βιβλίο (Night Watch), ερωτική ταινία (DXK) και επεισόδιο σε αμερικανικό σίριαλ (Law & Order).

Το θεατρικό έργο τιτλοφορείται «Suite 2806» και είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα σε κεντρική σκηνή του Παρισιού στις 27 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από όσα έλαβαν χώρα στη σουίτα με το νούμερο 2806 του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, εκεί όπου ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ κατηγορείται πως παρενόχλησε σεξουαλικά την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλο τη νύχτα της 13ης προς 14η Μαΐου του 2011.

Παράλληλα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή του Στρος Καν και πρωταγωνιστές κάποιους από τους πιο λαμπρούς αστέρες της μεγάλης οθόνης.

Πιο συγκεκριμένα, τον DSK έχει αναλάβει να ενσαρκώσει ο δημοφιλέστατος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ενώ στον ρόλο της (πλέον πρώην) συζύγου του, Αν Σινκλέρ, είναι μια επίσης Γαλλίδα, η εκθαμβωτική Ιζαμπέλ Ατζανί. Οσο για τη σκηνοθεσία, την έχει αναλάβει ένας Αμερικανός καταξιωμένος στους διαδρόμους του Χόλιγουντ, ο Αμπελ Φεράρα.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση




00 inkefalonia general ad 300X250