ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για ανέργους έως τέλη Ιουλίου 2015

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 11:06

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για ανέργους έως τέλη Ιουλίου 2015

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου, ανακοίνωσε νέα προγράμματα για ανέργους όπου θα προκηρυχθούν μέχρι και το τέλος Ιουλίου 2015.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μοχλός για τη επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από την πιο σωστή διαχείριση και τον αποδοτικότερο και ορθολογικότερο τρόπο κατανομής των πόρων που έρχονται από την φορολόγηση των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών.

Η αναπληρώτρια Υπουργός τόνισε ότι η ορθολογικότερη απορρόφηση των πόρων είναι ο ένας άξονας, στον οποίον πρέπει να κινηθεί η χώρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ οι άλλος άξονες είναι οι επενδύσεις, ιδιωτικές και κρατικές.

Επίσης υποστήριξε ότι για να συμβούν τα παραπάνω είναι απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τα άλλα υπουργεία και τις Περιφέρειες. Όπως ανέφερε, υπάρχει ένα κονδύλιο 1,4 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας για το χρονικό διάστημα 2014-2020, από το οποίο όμως το μισό -δηλαδή 750 εκ. ευρώ- είναι κλειδωμένο. Πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν 750 εκ. ευρώ περίπου, κάτι που δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο του υπουργείου στη μάχη κατά της ανεργίας.

Στο πλαίσιο της δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο προγράμματα και δράσεις για την καταπολέμησή της. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαδημούλη και την κ. Αντωνοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, ΕΣΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο), Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και νεοφυών Επιχειρήσεων (Start-Ups).

Πληροφορίες από dikaiologitika.gr.