Oριστικά τέλος στις «κλειδαριές του έρωτα» -Το Παρίσι χάνει ένα σύμβολο [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 12:48

Oριστικά τέλος στις «κλειδαριές του έρωτα» -Το Παρίσι χάνει ένα σύμβολο [εικόνες]

Από σήμερα, Δευτέρα, ο δήμος Παρισιού αποσύρει όλες τις κλειδαριές που έχουν τοποθετηθεί στη Γέφυρα των Τεχνών από τους ερωτευμένους όλου του κόσμου.

 

Αυτό το μυθικό μέρος του Παρισιού, το οποίο προσφέρει μια μαγευτική θέα στον Σηκουάνα, έπαθε ζημιές από τους τουρίστες που τοποθετούν την κλειδαριά του έρωτά τους. Ηδη η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε στη Ρώμη.

Στο Παρίσι θα απαγορευτεί γιατί οι κλειδαριές ζυγίζουν 45 τόνους και ξεπερνούν πλέον το εκατομμύριο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας  Bruno Julliard.
Οι μεταλλικές γρίλλιες αντικαταστάθηκαν και θα τοποθετηθούν γυάλινα κιγκλιδώματα στη γέφυρα. Η Γέφυρα Τεχνών θα κλείσει για μια εβδομάδα ώσπου να ολοκληρωθεί το έργο.


Οι τουρίστες το γνώριζαν από καιρό και γι'αυτό έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούν κλειδαριές στη γειτονική Γέφυρα της Αρχιεπισκοπής. Αλλά και εκεί θα ληφθούν παρόμοια μέτρα. «Επιθυμούμε το Παρίσι να παραμείνει η πρωτεύουσα του έρωτα και του ρομαντισμού» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης και προτείνει στους τουρίστες να εγκαταλείψουν τις κλειδαριές και να ξεκινήσουν ...τις selfies!


Η συνήθεια με τις κλειδαριές του έρωτα ξεκίνησε το 2008, όταν τα ερωτευμένα ζευγάρια από όλο τον κόσμο έφταναν στη Γέφυρα που βρίσκεται πίσω από την Παναγία των Παρισίων και πολύ κοντά στο Μουσείο του Λούβρου.


iefimerida.gr



00 inkefalonia general ad 300X250