“Άργησες Ανδρέα”! Ο Χάρης Ξύδης γράφει για τον Κεφαλονίτη διευθυντή του Goal Ανδρέα Δημάτο που παραιτήθηκε όταν του ζητήθηκαν νέες απολύσεις!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 12:46

“Άργησες Ανδρέα”! Ο Χάρης Ξύδης γράφει για τον Κεφαλονίτη διευθυντή του Goal Ανδρέα Δημάτο που παραιτήθηκε όταν του ζητήθηκαν νέες απολύσεις!

Πλατεία Αγίας Παρασκευής, καφετέρια papagallino το 2001. Εκεί ήταν το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού. Τους είχα φωνάξει και τους δύο: τον Βασίλη Βέργη και τον Ανδρέα Δημάτο. Συμφωνήσαμε σε πέντε λεπτά, όταν τους εξήγησα το πλάνο έκδοσης του Goal. Ηταν η εποχή που το παντοδύναμο Sportime είχε κάνει στροφή στην πολιτική του επειδή έτσι το ήθελαν οι ισχυροί... Τότε γεννήθηκε το Goal.

 Τον Βασίλη τον διάλεξα γιατί ήταν ο καλύτερος Αιχμηρός αρθρογράφος, που συνεργάστηκα ποτέ. Αγύριστο κεφάλι, τίμιος, ασυμβίβαστος και οξυδερκής συμπαραστάτης στην αξιολόγηση του πρώτου θέματος και στην επιλογή του κύριου τίτλου.

Ο Ανδρέας ήταν ο ευγενής, ο κοσμοπολίτης, ο δημοσιογράφος που τον εξίταρε το διεθνές ποδόσφαιρο, άσος της διπλωματίας, λάτρης των ειδικών εκδόσεων, ο άνθρωπος που όταν κάτι του άρεσε, καθόταν ολόκληρες νύχτες να σχεδιάζει και να γράφει.

Και οι δύο «σκυλιά του πολέμου». Αρχισυντάκτες με το Αλφα κεφαλαίο, Δημοσιογράφοι με δύο ΔΔ κεφαλαία, άπό τους καλύτερους συνεργάτες που είχα ποτέ. Από τον πρώτο μήνα έκδοσης της εφημερίδας το Goal ήταν κερδοφόρο χάρις στο οικογενειακό κλίμα, την άριστη συνεργασία όλων των συναδέλφων δημοσιογράφων και τεχνικών, που έδιναν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους. Αποτέλεσμα το Goal να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κυκλοφορίας των αθλητικών εφημερίδων.

Πέρασαν πέντε χρόνια και κάτι μήνες έως ότου γίνει η πρώτη και τελευταία παρέμβαση. Όταν αποχώρησα ήταν έτοιμοι και οι δύο, ο Ανδρέας και ο Βασίλης να αναλάβουν τον πρώτο ρόλο της εφημερίδας και την καθοδήγησαν εξαιρετικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τότε έβαλαν …πόδι στο Goal οι ανώτερες δυνάμεις της εκδοτικής εταιρείας. Αρχισαν οι …διαβουλεύσεις για την ενοποίηση του Goal με το αθλητικό τμήμα του Εθνους. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία της εφημερίδας. Στη συνέχεια υποχρεώθηκαν πολλές φορές να απολύσουν εξαιρετικούς και άξιους συναδέλφους και να υπογράψουν αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών. Το ποτήρι ράγισε, ο Βασίλης αποχώρησε και ο Ανδρέας συνέχισε το δρόμο του «προς χάρις των συναδέλφων».

Αντιμετώπισε στη συνέχεια διαρκείς απαιτήσεις για μειώσεις, για απολύσεις, για περικοπές μέχρι χθες, ώσπου είπε μέχρι εδώ, καθώς δεν δέχτηκε νέες αξιώσεις.

Αργησες Ανδρέα! Γιατί να υποστείς αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία;

Το Goal από αύριο δεν θα είναι το ίδιο. Οι τρεις άνθρωποι που το ξεκίνησαν και το μεγάλωσαν δεν είναι εκεί. Μακάρι οι επόμενοι να τα καταφέρουν καλύτερα.

Στον Ανδρέα και το Βασίλη, το Βασίλη και τον Ανδρέα ,χρωστάω ένα ζεστό ευχαριστώ από καρδιάς γι΄αυτό το ωραίο και υπέροχο ταξίδι και τη συνεργασία ζωής. Σας σφίγγω το χέρι. Αν είστε έτοιμοι, στείλτε μήνυμα, το κρασί και τα καλαμαράκια περιμένουν.
 
Όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν, εκείνο που δεν τελειώνει είναι η αγάπη, η εκτίμηση, ο σεβασμός για τις ικανότητες και τον χαρακτήρα σας ( και χαρακτήρα μου).
 
Αλλωστε περισσότερα λάθη έκανα από τους δυό σας, οπότε μην κλαις για την Αλεξάνδρεια που χάνεις…
 
Πηγή: sdna.gr
 



00 inkefalonia general ad 300X250