Ρόδη Κράτσα εφ' όλης της ύλης: “Παραλάβαμε μία Περιφέρεια χωρίς διοικητική οργάνωση” (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 10:36

Ρόδη Κράτσα εφ' όλης της ύλης: “Παραλάβαμε μία Περιφέρεια χωρίς διοικητική οργάνωση” (video)

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Εχοντας δίπλα της τους δύο αντιπεριφερειαρχες , τον κ. Σταύρο Τραυλό (Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης) και τον κ. Σωτήρη Κουρή (Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης), η κα Κράτσα στην αρχική της τοποθέτηση αναφορικά με τους πρώτους μήνες της θητείας της και τα προβλήματα που συνάντησε τόνισε: “Δυστυχώς παραλάβαμε μία περιφέρεια χωρίς διοικητική οργάνωση. Θα μπορούσε παρά το γεγονός ότι ήταν υποστελεχωμένη να έχει καλύτερη οργάνωση. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν ήταν σε τροχιά σύγχρονης διοίκησης. Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας ήταν σε άθλια κατάσταση και πρώτος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ευπρέπειας και αξιοπρέπειας. Υπήρχε παράλληλα καθυστέρηση πληρωμών από την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να μην θέλουν να έχουν δουλειές με αυτήν. Προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση. Εχουμε δρόμο ακόμα, αλλά θέτουμε τις βάσεις”.

Στην έως τώρα θητεία μου, προσπαθώ να δώσω έμφαση στην νησιωτικότητα, που καμία Κυβέρνηση έως τώρα δεν είχε δώσει έμφαση. Προσπαθώ τόσο σε Περιφερειακά όσο και σε Εθνικά ζητήματα να είμαι ενεργή. Ευχαριστώ τους δύο αντιπεριφερειάρχες από την Κεφαλονιά, αλλά και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους απο όλες τις παρατάξεις.

Επισκεφθήκαμε με τουν Υφ. Μεταφορών και Υποδομών τον κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, το Ληξούρι που είναι μία “πληγή” για την Κεφαλονιά. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα απο την προηγούμενη Κυβέρνηση και την πρώην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς για το Ληξούρι. Η κατάσταση είναι χειρότερη απο ο,τι ήταν το 2014. Υπάρχει το ζήτημα των εργατικών κατοικιών και πλέον οι άνθρωποι ζουν χωρίς επιδότηση ενοικίου. Το Υπουργείο θα κάνει παρέμβαση για τις Εργατικές Κατοικίες. Είναι τραγικό που ακόμα συζητάμε για βασικές υποδομές και δρόμους.

Με το Μαντζαβινάτειο υπήρχε “εμπλοκή” με τον εργολάβο, όμως εμείς θέλουμε το έργο το συντομότερο δυνατό. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ληξουρίου είναι ντροπή να υπάρχει σε αυτή την κατάσταση. Εμείς προσπαθούμε παράλληλα να επικαιροποιήσουμε τις μελέτες της “Εγνατίας” για την οδική ασφάλεια. Στόχος μας είναι και η Αγροτική Ανάπτυξη και η Κεφαλονιά να αποτελεί ένα “μοντέλο” πάνω σε αυτόν τον τομέα. Τα προϊόντα της Ιόνιας Γης πρέπει να βρίσκονται παντού. Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την “Enterprise Greece” πάνω σε αυτό το κομμάτι” τόνισε η κα Κράτσα.

Απο την πλευρά του ο κ. Τραυλός αναφέρθηκε στην “Εργολαβία Σκούπα” που ετοιμάζεται με τα λεφτά απο το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στον δρόμο στα Κουβαλάτα στην Παλική, που όπως τόνισε αποτελεί προτεραιότητα η αποκατάστασή του.

Ο κ. Τραυλός επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της μετακίνησης του Εμπορικού Λιμανιού Αργοστολίου, στην παλιά ΔΕΗ, ζήτημα το οποίο τέθηκε στον Υφυπουργό απο τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, τονίζοντας πως υπάρχει μελέτη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην Συνέντευξη Τύπου, τονίστηκε απο την κα Κράτσα πως υπήρχε έλειψη ενδιαφέροντος απο την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή και έλλειψη επικοινωνίας αυτής με την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο κ. Κουρής τόνισε πως : "γίνεται προσπάθεια να στηρίξουμε τους παραγωγούς και να είμαστε κοντά τόσο στους παραγωγούς όσο και στους κτηνοτρόφους και έφερε το παράδειγμα της Δακοκτονίας που όπως τόνισε πρέπει να αρχίσει άμεσα και όχι όπως γινόταν παλιά τον Οκτώβριο. “Για μας, το πιο σημαντικό είναι τα τροπικά προϊόντα, να έχουν υψηλή ποιότητα και σωστή προώθηση" ήταν τα λόγια του.

Ακολούθως έγινε αναφορά απο την κα Κράτσα στην Πολιτική Προστασία, στα Υδατοδρόμια, στον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα, για τον Τουρισμό, ενώ έγινε αναφορά στην κριτική που άσκησε ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “ Ηθελημένα ο κ. Γαλιατσάτος παραπληροφορεί. Οι παρεμβάσεις του είναι άστοχες και ηθελημένα αναληθείς. Πετάει ο,τι να ναι για να βρίσκεται στην δημοσιότητα”.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA

DSC 0005DSC 0006DSC 0008




00 inkefalonia general ad 300X250