Πολλά ζητήματα του νησιού, συζητήθηκαν κατά την πρώτη μέρα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κεφαλονιά (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 09:05

Πολλά ζητήματα του νησιού, συζητήθηκαν κατά την πρώτη μέρα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κεφαλονιά (εικόνες + video)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Περιφερειακού συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο διεξάγεται στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος" στην Κεφαλονιά. 

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αρκετός χρόνος δόθηκε στις επερωτήσεις οι οποίες αρκετές από αυτές αφορούσαν την Κεφαλονιά, όπως τα Σχολικά έργα και υποδομές στην Κεφαλονιά(Επερωτών: ο επικεφαλής της παράταξης « Νέα Ιόνιος Πολιτεία» κ. Σπυρος Σπύρου), η μετατροπή της μαθητικής εστίας στην ΛΑΣΣΗ Αργοστολίου σε φοιτητική εστία , η αποκατάσταση ζημιών από τους σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά (Επερωτών: Ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής), καθώς κ και με αφορμή τις πυρκαγιές στην Κεφαλονιά η αναγκαιότητα της αλλαγής σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά (Επερωτών και στις δύο : ο επικεφαλής της παράταξης ¨ Λαϊκή Συσπείρωση¨ κ. Θεόδωρος Γουλής) .

Κατά την διάρκεια των επερωτήσεων έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, μία αναλυτική καταγραφή για τα όσα έγιναν την ημέρα των σοβαρών πυρκαγιών στον Κατελειό, τις ενέργειες που έγιναν και είχαν να κάνουν ακόμα και με πρωτόγνωρες αποφάσεις όπως η εκκένωση του σχολείου στην Πάστρα «κληθήκαμε να διαχειριστούμε μία τόσο σοβαρή Πυρκαγιά που για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά, σημειώθηκε με τα σχολεία ανοικτά» ήταν τα λόγια του.

https://www.youtube.com/watch?v=nGXJno-6W7Q

Ακολούθως των επερωτήσεων τον λόγο πήρε ο κ. Στάθης Τσιβράς, ο οποίος έθεσε τρία θέματα από τα Καμιναράτα και την ευρύτερη περιοχή της Παλικής, όπως οι Ανεμογεννήτριες, το αστεροσκοπείο, αλλά και οι κακή κατάσταση στους δρόμους της Παλλικής. Όσον αφορά τα έργα της οδοποιίας της Παλικής, ο κ. Δρακουλόγκωνας απάντησε αναφέροντας την προσπάθεια που καταβάλει η περιφέρεια ώστε να αναλάβει τα έργα η ίδια και να απεμπλακεί το ΥΠΟΜΕΔΙ, που όπως φαίνεται «μπλοκάρει» την αποκατάσταση των προβλημάτων. Επίσης ανέφερε πως οι τουρίστες μπερδεύονται στους δρόμους της Παλικής, όχι γιατί δεν υπάρχει επαρκή σήμανση στους δρόμους, αλλά επειδή χρησιμοποιούν εφαρμογές πλοήγησης, οι οποίος – όπως είναι λογικό- δεν έχουν «ενημερωθεί» για τους δρόμους που είναι κλειστοί λόγω έργων. Στο θέμα των Ανεμογεννητριών, επανέλαβε πως η Περιφέρεια είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε αίτημα για εγκατάσταση έστω και μίας επιπλέον ανεμογεννήτριας στην Κεφαλονιά.

DSC 0303

Ακολούθησαν 15 θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχιστεί την Κυριακή το πρωί με τα θέματα της δεύτερης ημέρας.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0274DSC 0275DSC 0277DSC 0279DSC 0280DSC 0284DSC 0285DSC 0287DSC 0288DSC 0292DSC 0296DSC 0297DSC 0301DSC 0302

 




00 inkefalonia general ad 300X250