Θεόφιλος: «Να μην αδικούμε τις επιχειρήσεις…»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 14:23

Θεόφιλος: «Να μην αδικούμε τις επιχειρήσεις…»

Έκκληση προς την Δημοτική Αρχή, να ακολουθήσει πολιτική ίσων αποστάσεων, όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη τον χειμώνα 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ήταν σαφέστατος στην τοποθέτησή του, όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων προς τον δήμο Κεφαλονιάς.

Το θέμα που ήρθε ως το Νο 11 της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης με τίτλο: «Έγκριση της αριθμ. 224/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον χαρακτηρισμό επιχειρήσεων Δήμου Κεφ/νιάς ως «εποχιακά λειτουργούσες» και την υπαγωγή τους στις διατάξεις του άρθρου 5 παρ 2 του Ν.429/1976».

Θεόφιλος: «Να απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν δουλεύουν τον χειμώνα»

«Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να μην αδικεί επιχειρήσεις και να απαλλάσσονται όλες οι επιχειρήσεις τον χειμώνα που δεν δουλεύουν… Τον χειμώνα για παράδειγμα στην Σκάλα δεν λειτουργεί καμία επιχείρηση… γιατί θα πρέπει να πληρώνει δημοτικά τέλη... Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να δει ποιες επιχειρήσεις και καταλύματα λειτουργούν. Θα έπρεπε να έχουμε μία πολιτική που θα εφαρμόζει το νόμο. Να κρίνει δηλαδή πότε μία επιχείρηση λειτουργεί ή όχι τον χειμώνα. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να μην αδικούμε επιχειρήσεις, πρέπει να δούμε την διαδικασία αυτή, θα πρέπει να έχετε ενιαία γραμμή και να απαλλάσσονται τον χειμώνα όλοι…».

Στην πρότασή της, η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» πρότεινε «την απαλλαγή όλα τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες…».

https://www.youtube.com/watch?v=BB4wdxTSoQQ




00 inkefalonia general ad 300X250