Υποκρισία της Δημοτικής Αρχής!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 11:40

Υποκρισία της Δημοτικής Αρχής!

Οι... ανύπαρκτες οικολογικές ευαισθησίες του Διονύση Λυκούδη!

Παραθέτουμε σήμερα αυτούσιο απόσπασα από το πρακτικό της συνεδρίασης της 28.7.2005 του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σχετικά με την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ξενοδοχείου "Kefalonia Garden Vilage", στην θέση Αη Γιάννης του πρώην δήμου Παλικής.

Από το συγκεκριμένο πρακτικό της συνεδρίαση, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο τότε νομαρχιακός σύμβουλους της αντιπολίτευσης και νυν αναπληρωτής δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης, όχι μόνον δεν εξέφρασε καμία ιδιαίτερη οικολογική... ευαισθησία για την όποια υποβάθμιση του περιβάλλοντος (που τελείως όψιμα και υποκριτικά διατύπωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) για την συγκεκριμένη εγκατάσταση, αλλά ψήφισε τότε την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Μάλιστα, αγνοώντας την εισήγηση της διεύθυνση πολεοδομίας , η οποία ναι μεν δεν είχε αντίρρηση για την έγκριση της μελέτης, όμως, επειδή σύμφωνα με τα πρακτικά, διαπίστωνε επεμβάσεις (εκχερσώσεις – διαμορφώσεις – εκβραχισμούς) ευρείας έκτασης στην ζώνη παραλίας, πρότεινε να επιβληθούν περιβαλλοντικοί όροι, για την αποκατάσταση πιθανής υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Με λίγα λόγια, οι όποιες ενστάσεις – παρατηρήσεις εκφράστηκαν με το έγγραφο της διεύθυνσης πολεοδομίας(παρακάτω σας παρουσιάζουμε το έγγραφο, το οποίο έχει την υπογραφή της τότε προϊσταμένης της υπηρεσίας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, νυν βουλευτής Κεφαλονιάς), για πιθανή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ο κ. Λυκούδης που σήμερα κόπτεται και «εξαπολύει βέλη» κατά των πολιτικών του αντιπάλων, ότι τάχα αυτοί δεν πρόσεξαν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση και την άφησαν να περάσει χωρίς να προσέξουν τις όποιες οικολογικές καταστροφές, πρώτος εκείνος ήταν που τις ορθές παρατηρήσεις της πολεοδομίας, τις αγνόησε και τις έκανε ... γαργάρα!

Παρακάτω τα πρακτικά της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 28.7.2015 και η εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

 Φόρτωση…

Φόρτωση…