Καθορίστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο η μόνιμη μετατόπιση των περιπτέρων της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 03:06

Καθορίστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο η μόνιμη μετατόπιση των περιπτέρων της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου

Συζητήθηκε το θέμα στην αποψινή συνεδρίαση - Η απόφαση που πάρθηκε 

Ως έχουν παραμένουν τα περίπτερα στην Κεντρική πλατεία Αργοστολίου μετά το θέμα που ήρθε και συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα περίπτερα δηλαδή θα παραμείνουν εκτός κεντρικής πλατείας, στις θέσεις που τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών ανάπλασης αυτής.

Πιο συγκεκριμένα, από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Σπύρο Ματιάτο, προτάθηκε η κατάργηση του περιπτέρου που βρισκόταν απέναντι από το Μέγαρο Αμπατιέλου, καθώς δεν πληρούσε τους όρους που έπρεπε να πληροί και παράλληλα έγινε η πρόταση να παραμείνουν τα περίπτερα που μετακινήθηκαν κατά την διάρκεια των έργων στη νέα τους μόνιμη πλέον θέση.

Μπροστά δηλαδή από τον οίκο του Ναύτη, στην οδό Ριζοσπαστών το ένα και το άλλο στην γωνία του παιδικού κήπου, στο πάνω μέρος της πλατείας. Όπως τονίστηκε τα περίπτερα δεν θα βρίσκονται πάνω στην κεντρική πλατεία για λόγους εξωραϊσμού του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συζήτησης μίλησε και η ενοικιάστρια το περιπτέρου που βρίσκεται έξω από τον Οίκο του Ναύτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Επί πέντε μήνες έμεινα άνεργη και με αυτό το πράγμα μας καταστρέφετε... θέλετε να μας κλείσετε εντελώς. Δεν μας ρώτησε κανείς για το που θα πάμε... Μάλλον για την Δημοτική Αρχή δεν θα πρέπει να υπάρχουμε».

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης τόνισε πως «τα περίπτερα τοποθετήθηκαν εκεί με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε: «Η ιδέα του περιπτέρου έτσι όπως ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, ήταν για να βοηθηθούν κάποιοι άνθρωποι. Η χαμηλή πλέον προμήθεια από τα τσιγάρα, έφερε τα προβλήματα και τα περίπτερα σε δυσχερή θέση. Πλέον σε όλη την Ελλάδα τα περίπτερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο δήμος έχει πάρα πολλά ακίνητα που θα μπορούσε να τα παραχωρήσει σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να έχει οφέλη και ο δήμος και οι ίδιοι οι επαγγελματίες και να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν πρόβλημα. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και να βοηθήσουμε τα άτομα αυτά. Και να ακούσουμε αυτή την επαγγελματία που ήρθε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο να πει το πρόβλημά της, μήπως μπορεί να την βοηθήσει η Δημοτική Αρχή και από τον χρόνο που ήταν εδώ και μήνες άνεργη να τις αφαιρέσει τα δημοτικά τέλη για να την ανακουφίσει».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης τόνισε: «Ως Δημοτική Αρχή είστε όμηροι και εξυπηρετείτε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέρονται και πετάτε τα περίπτερα πάνω από την πλατεία».

Ο Σπύρος Σαμούρης, από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Ενωμένη Τετράπολη» έκανε μία πρόταση λέγοντας: «Επειδή σε όλες τις πλατείες του κόσμου υπάρχουν περίπτερα, υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί ένα όμορφο και λειτουργικό σε αυστηρά όρια πάνω στην πλατεία. Προτείνουμε να τοποθετηθεί στην πλάτη του παλιού δημαρχείου, στην οδό Βαλλιάνου. Στη Ριζοσπαστών είναι ένα άκυρο σημείο, εκτός σημείου δουλειάς».

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0241DSC 0249

DSC 0245

DSC 0263DSC 0264

 




00 inkefalonia general ad 300X250