Ολοκλήρωση δωρεάν μαστογραφίας για 67 γυναίκες στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 08:22

Ολοκλήρωση δωρεάν μαστογραφίας για 67 γυναίκες στην Κεφαλονιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, που στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, μετά από πρόσκληση του Δήμου Κεφαλλονιάς.


Την ευκαιρία για προληπτική εξέταση μαστογραφίας είχαν 67 γυναίκες της περιοχής μας, κυρίως ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες, οι οποίες επισκέφθηκαν την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας, που παρευρέθηκε στο νησί μας για δύο ημέρες (Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου).

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετέχει μαζί με άλλους 10 Δήμους από όλη τη χώρα στην υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης, που στοχεύει στην έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στη μείωση των αρνητικών συνεπειών αυτής της ασθένειας.

Την προσπάθειά αυτή στήριξαν οργανωτικά με τα στελέχη του, το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την επιτυχία της δράσης στους κάτωθι:

  • το Παράρτημα Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΕΑΕ και στον πρόεδρο του κ.Καλλίνικο Αλέξανδρο καθώς και στον Αντιπρόεδρο κ. Ζινέλη Στυλιανό,
  • Τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Κεφαλλονιάς , κ. Γάκη Μιχαήλ
  • Τον φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σύλλογο “ΛΥΣΙΠΠΗ”.

Επίσης για την ευγενική προσφορά τους τις επιχειρήσεις

  • Αφοί Σπαθή
  • Καφέ “DASH”

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα συνεχίσει να υποστηρίζει ανάλογες δράσεις, ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.




00 inkefalonia general ad 300X250