Διονύσης Λυκούδης : "Δεν πάμε καλά..."

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 10:02

Διονύσης Λυκούδης : "Δεν πάμε καλά..."

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στο παλιό Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία των έργων στην Κεφαλονιά. Στη συνέντευξη παρευρίσκονταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δημήτρης Μεσσάρης.

 

Ο Διονύσης Λυκούδης επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν πάμε καλά, εκφράζοντας την αμφιβολία του αν και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Συγκριμένα μίλησε για το Λιμάνι του Ληξουρίου, οι εργασίες του οποίου επρόκειτο να σταματήσουν αφού ο εργολάβος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν εκρηκτικά στο Λιμάνι και δεν μπορεί να συνεχίσει. Τονίζοντας ότι "ο χρόνος ολοκληρώνεται και Λιμάνι Ληξουρίου δεν έχουμε και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε και στο άμεσο μέλλον".

Όπως επίσης και το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, το οποίο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και σταμάτησαν και πάλι οι εργασίες.

Αναφέρθηκε σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη που αφορούν τις βραχοπτώσεις σε Μύρτο, Ληξούρι και σημεία της Παλικής, το Δημοτικό οδικό δίκτυο αλλά και τα έργα όπως η ανάπλαση της Πλατείας, η μελέτη για το λιμάνι του Αργοστολίου, και τα σχολεία, έργα για τα οποία υπάρχει μεγάλο δίλλημα αν πρέπει να τα ξεκινήσουν.

Η προσωπική εκτίμηση του κ. Λυκούδη είναι ότι τα έργα δεν πρέπει να ξεκινήσουν λόγω των "περίεργων" δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Σε μια προσπάθεια δραματοποίησης της κατάστασης η Δημοτική αρχή ελπίζει σε ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο για την διεκδίκηση των χρηματοδοτήσεων, ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

Χαρακτηριστικά είπε ότι " είναι ώρα μηδέν για το νησί μας και σίγουρα δεν έρχονται καλές μέρες", ξεκαθαρίζοντας και αποποιώντας οποιαδήποτε ευθύνη του Δήμου για την μη ολοκλήρωση των έργων, πιέζοντας και ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στη Νέα Κυβέρνηση και την Περιφέρεια.

Ο Διονύσης Λυκούδης έκανε ανοιχτή πρόσκληση σε κοινή σύσκεψη, την Βουλευτή κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, παρουσία φυσικά του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή λύση.

Αναφέρθηκε επίσης σε έργα που είναι στο πρόγραμμα, μερικά απ΄ αυτά να ολοκληρωθούν και άλλα που πρέπει να ξεκινήσουν, σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς. Όπως για παράδειγμα σε Σκάλα και Πόρο για το θέμα των αποχετεύσεων και του Βιολογικού, στο Αργοστόλι για το εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού, ασφαλτόστρωση του δρόμου Καραβάδου- Πεσσάδας, πεζογέφυρα Σάμης, ανάγκες σε σχολεία της Σάμης, το ενυδρείο στο Ληξούρι, ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Ληξουρίου και άλλα...

Κλείνοντας την συνέντευξη Τύπου είπε: "Ας ευχηθούμε, τα πράγματα να πάνε όπως τα είχαμε σχεδιάσει, αν και δεν το πιστεύω". Έρχεται χιονοστιβάδα εξελίξεων που θα μας πλακώσει και η Κεφαλονιά, θα γίνει ουραγός εξελίξεων".

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0273

DSC 0274

DSC 0275


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250