«Καβάλησε τον… Βουκεφάλα η Δημοτική Αρχή!» Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την συνεδρίαση κάνοντας λόγο για «φίμωση» και «πραξικόπημα»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 15:11

«Καβάλησε τον… Βουκεφάλα η Δημοτική Αρχή!»  Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την συνεδρίαση κάνοντας λόγο για «φίμωση» και «πραξικόπημα»

Τελικά η αλαζονεία, η ειρωνεία και η έπαρση είναι μάλλον συνώνυμα της νέας δημοτικής Αρχής και δυστυχώς με αυτά θα πρέπει να πορευτούμε αφού δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει στάση! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Τούτη τη φορά ήταν η αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που προκάλεσε την έντονη – και δικαιολογημένα  - αντίδραση της αντιπολίτευσης,  η οποία εκφράζοντας την αντίθεσή της και την δυσαρέσκειά της, αποχώρησε σύσσωμη από την συνεδρίαση, λίγο πριν την ψηφοφορία του θέματος.

Θεόφιλος: «Υπάρχει προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης και αυτό είναι πραξικοπηματικό»

«Ήρθαμε να συζητήσουμε ένα ” πραξικόπημα”. Μία “βόμβα”, μία προσπάθεια “φίμωσης” της αντιπολίτευσης από  την δημοτική Αρχή» ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου και συνέχισε: «Το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα εργαλείο, αλλά εσείς θέλετε να φιμώσετε την αντιπολίτευση. Επιτρέπεται στην διαδημοτική να μην υπάρχει αντιπολίτευση; Σας τιμά αυτό;  Καταστρατηγείτε τον δημοτικό κώδικα. Θέλετε τα πάντα να γίνονται στο σκοτάδι. Θέλουμε να κάνουμε έλεγχο ως αντιπολίτευση και κριτική στην δημοτική αρχή. Και αυτό σας  ενοχλεί…

Εμείς θέλουμε μόνο να κάνουμε την δουλειά μας και δεν μπορείτε να μας στερήσετε αυτή την δυνατότητα… Εμείς και αν δεν μας αφήσετε να το κάνουμε,  θα κάνουμε τον έλεγχό μας…  Ο Δήμαρχος δημόσια στην αρχή της συνεδρίασης θα πρέπει να απαντάει στις ερωτήσεις … Σας παρακαλούμε να μας δώσετε το δικαίωμα να κάνουμε αντιπολίτευση και να μιλάμε, ώστε το ΔΣ να είναι το στολίδι και το εργαλείο».

DSC 0166DSC 0173DSC 0177

Αραβαντινός: «Έχει καβαλήσει τον… Βουκεφάλα η συμπολίτευση»

Ο Διονύσης Αραβαντινός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν για μία ακόμη φορά καυστικός στον λόγο του: «Ο κανονισμός αυτός προσπαθεί να χειραγωγήσει, να “στραγγαλίσει” τον λόγο της αντιπολίτευσης και να την εξοστρακίσει.  Ουσιαστικά μπήκατε στην λογική ότι η αντιπολίτευση ότι πρέπει να συνθλιβεί. Έχετε μία φοβική αντίληψη στον έλεγχο της αντιπολίτευσης και κάνετε ολοκληρωτική αφαίρεση του λόγου της. Έχει καβαλήσει τον Βουκεφάλα η συμπολίτευση και πλέον δύο τινά μπορεί να συμβούν. Ή να πέσει να τσακιστεί ή να κλατάρει ο Βουκεφάλας».

Σαμούρης - Ρουχωτάς: «Μας φέρνετε  να ψηφίσουμε αυτό το έκτρωμα»

Έντονη ήταν η αντίδραση των συμβούλων της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπύρου Σαμούρη και Βασίλη Ρουχωτά:  «Η προσπάθεια αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ είναι αποτέλεσμα του φόβου που δείχνει η δημοτική Αρχή. Η ανασφάλεια προέρχεται εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας. Δεν θα φιμώσετε όμως την αντιπολίτευση…».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Σαμούρης  «Θα μπορούσε να γίνει επεξεργασία των θεμάτων και να μην έρχονται εδώ 40 θέματα ούτε να γίνονται κάθε τρεις και λίγο συμβούλιο. Έχετε μία υπερμεγέθη αλαζονεία... Θα παρακαλέσω τον δήμαρχο να πάρει πίσω αυτό το έκτρωμα και να καλέσει τους επικεφαλής να συζητήσουμε το θέμα της αλλαγής λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου και να το αποφασίσουμε δημοκρατικά για το πώς πρέπει να λειτουργεί. Σε άλλα περίπτωση θα είναι μια φασιστική πράξη…».

Ο Μάκης Δημητράτος από τους «Ριζοσπάστες Ξανά» δήλωσε επί του θέματος: «Εδώ έχουμε μια οργανωμένη και στοχευόμενη ενέργεια να μην μιλήσει η αντιπολίτευσης. Είναι μία νοοτροπία που κουβαλάτε επειδή είσαστε εσείς που χειροκροτείτε τα μνημόνια στο σημείο που έχει φτάσει η Ελλάδα. Αυτός ο κανονισμός είναι κατάπτυστος και διώχνει τους πολίτες έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλετε να μην αφήσετε να ακουστεί καμία άλλη φωνή.  Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε την αντιπολίτευση και αυτό είναι αιτία πολέμου. Έχετε την ευθύνη γι’ αυτά που θα συμβούν από εδώ και πέρα».

Κουρούκλης: «Η Δημοτική Αρχή πιάστηκε με την… γίδα στην πλάτη»

Και ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την προσπάθεια αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας από την Δημοτική Αρχή : «Προχωράτε στην τροποποίηση του κανονισμού του υπουργείου και μάλιστα προς το χειρότερο. Τελικά τι αλλάζετε; Αυτά εδώ που μας φέρνετε είναι κουραφέξαλα. Αν είναι στο τέλος βάζετε τα εκτός ημερησίας τότε η Δημοτική Αρχή πιάστηκε με την “γίδα στην πλάτη”. Παραβιάζετε κατάφορα τον ίδιο το  νόμο… Κάτω από την αποκάλυψη της παραβίασης,  η Δημοτική Αρχή,  τράπηκε σε άτακτη φυγή και άλλαξε την τελευταία στιγμή τον κανονισμό λειτουργίας και επανέφερε τα εκτός ημερησίας στην αρχή της συνεδρίασης».  Σωστές οι επισημάνεις του επικεφαλής του ΦΙ.Κ.Ο Ηλία Παρίση, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει πίσω τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Πάντως, σε όλες της τις τοποθετήσεις η αντιπολίτευση εντυπωσίασε με τον μεστό και ουσιαστικό της λόγο, άσχετα αν από την απέναντι πλευρά είχαν βάλει… ωτασπίδες για να μην ακούν αυτά που τους έλεγαν!

Δήμαρχος: «Εγώ αποφασίζω και δεν το αποσύρω»

Βέβαια, οι σύμβουλοι από την πλειοψηφία επέμεναν ότι φίμωση δεν υπάρχει… και ότι ο κόσμος θέλει να δει έργο από το δημοτικό συμβούλιο. Όμως τα λόγια τους φάνηκε να μην τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

Παρά τις παρακλήσεις των συμβούλων προς τον δήμαρχο να πάρει πίσω την αλλαγή στον κανονισμό της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αυτός ήταν ανένδοτος, λέγοντας αυταρχικά μάλιστα πως: «Εγώ αποφασίζω! Κάντε τώρα υπομονή πέντε χρόνια».

Την άποψη του δημάρχου φυσικά «χειροκρότησε» και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης:  «θα είναι έτσι όπως την βλέπετε μέχρι και την τελευταία μέρα της πενταετίας.

Τελικά η αντιπολίτευση αποχώρησε από την συνεδρίαση, η αλλαγή του κανονισμού πέρασε από την Δημοτική Αρχή, ωστόσο τίποτε δεν θα είναι το ίδιο από αύριο στις σχέσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Για την ιστορία, η Δημοτική Αρχή πέρασε, χωρίς πολλά πολλά λόγια 26 θέματα της ημερήσιας διάταξης μέσα σε λιγότερο από 40 λεπτά.

Η «κακιά» αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει, οπότε δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει χρονοτριβή … Μια υποτυπώδης εισήγηση,  εν συνεχεία ψηφοφορία  (μάλιστα ψήφιζαν τα θέματα “ως δια μαγείας”  και κάποιοι απόντες) και … Άγιος ο Θεός!

Άλλωστε είχε ξεκινήσει  και ο Ολυμπιακός!

Ακολουθούν ηχογραφημένες οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, συμβούλων  και του δημάρχου 

Τοποθέτηση Δημάρχου


Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού


Record and upload voice >>

Τοποθέτηση Βασίλη Ρουχωτά


Online recording software >>

 

Τοποθέτηση Σπύρου Σαμούρη


Audio recording >>

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη


Record audio or upload mp3 >>

Τοποθέτηση Μάκη Δημητράτου


Audio and voice recording >>

Τοποθέτηση Ηλία Παρίση


Voice Recorder >>

DSC 0120DSC 0121DSC 0124DSC 0125DSC 0126DSC 0127DSC 0129DSC 0131DSC 0133DSC 0135DSC 0137DSC 0138DSC 0140DSC 0141DSC 0142DSC 0143DSC 0144DSC 0146DSC 0153DSC 0154DSC 0157DSC 0159DSC 0161DSC 0163DSC 0167DSC 0170DSC 0171DSC 0172DSC 0173DSC 0175DSC 0176DSC 0178DSC 0179

                                                                 




00 inkefalonia general ad 300X250