Δήλωση υποψηφιότητας απο τον Κωνσταντίνο Πρέντζα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 07:26

Δήλωση υποψηφιότητας απο τον Κωνσταντίνο Πρέντζα

Ο Κωνσταντίνος Πρέντζας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1968 στην Αθήνα.Πατέρας του είναι ο Λάμπρος από το Αθαμάνιο Άρτας και μητέρα του η Θεοδώρα Κορσιάνου από τα Φραγκάτα. Έχει μια μικρότερη αδελφή, την Ελένη, Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. στη Λαμία και εξειδικεύτηκε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα συστήματα θέρμανσης. Είναι πιστοποιημένος εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών από το Κ.Α.Π.Ε., πιστοποιημένο Αρμόδιο άτομο για πυροσβεστήρες από την ΕΒΕΤΑΜ, αδειούχος εγκαταστάτης καυστήρων από το ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ. και Τεχνικός Ασφαλείας του Δήμου Κεφαλονιάς.


Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και καλά τη γαλλική γλώσσα.


Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μεσολωρά, η οποία έχει σπουδάσει Microbiology & Genetics BSc, MMedSc στην Αγγλία, κατοικούν στα Σπήλια Αργοστολίου και έχουν δύο παιδιά τον Θοδωρή 10 ετών και τον Γεράσιμο 8 ετών.


Τον Ιούλιο του 2007 μετακόμισε στην Κεφαλονιά και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους λειτούργησε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και παράλληλα το Τεχνικό του Γραφείο, όπου ασχολείται με Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, τεχνικές και προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, οικολογική διαχείριση αποβλήτων, συστήματα εξοικονόμησης νερού και πληθώρα άλλων περιβαλλοντικών εφαρμογών.


Τον Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησε στην Κεφαλονιά την ανακύκλωση τηγανελαίων από εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Αρθρογραφεί σε τοπικές ιστοσελίδες και εφημερίδες για ζητήματα περιβάλλοντος και διετέλεσε για 4 χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός στους cosmos 965 και Ioniangalaxy 908 έχοντας εκπομπές με περιβαλλοντική θεματολογία. Επίσης, έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε ημερίδες με θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και την ανακύκλωση, ενώ έχει διοργανώσει δράσεις περιβαλλοντικές με φορείς του τόπου ( αναδάσωση στον Αγ. Κωνσταντίνο, καθαρισμός γύρου Λάσσης).


Σκοπός και επιθυμία του, αμέσως μόλις η «Ενωμένη Τετράπολη» αναλάβει τα ηνία του Δήμου, είναι να συμμετέχει ουσιαστικά στα κοινά, προσφέροντας την τεχνογνωσία του και την δραστηριότητά του στον περιβαλλοντικό και ενεργειακό σχεδιασμό της Κεφαλλονιάς.




00 inkefalonia general ad 300X250