Δήμος Κεφαλονιάς: Απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 19:01

Δήμος Κεφαλονιάς: Απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.Επί θητείας Παρίση μειώθηκε θεαματικά το χρέος. Σε σχέση με παραπλανητικά δημοσιεύματα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κεφαλλονιάς, τα οποία στηρίχτηκαν σε επιλεκτική και αποσπασματική με δόλιο τρόπο δημοσίευση στοιχείων, αποκρύπτοντας τη συνολική εικόνα, ενημερώνουμε τους δημότες μας τα εξής: Ο Δήμος Κεφαλλονιάς παρέλαβε από τους πρώην Δήμους, τις δημοτικές τους επιχειρήσεις και διάφορες οικονομικές εμπλοκές που είχαν δημιουργηθεί από αυτούς, συνολικό χρέος πάνω από 40.000.000 ευρώ το οποίο σήμερα κατόπιν συστηματικών και επίμονων εξοφλήσεων προμηθευτών, εργαζομένων, δόσεων δανείων και διάφορων σχετικών, έχει μειωθεί στα 31.000.000 ευρώ περίπου.  

Επομένως επί θητείας Παρίση υπήρξε θεαματική μείωση των συνολικών οφειλών του Δήμου Κεφαλλονιάς και αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί γιατί ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Δηλαδή ο Δήμος Κεφαλλονιάς επί δημαρχίας Παρίση δεν δημιούργησε χρέος 2.760.145,53 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρεται σε δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, ενώ παράλληλα ο ισχυρισμός πως τάχα ο Δήμος Κεφαλλονιάς παρέλαβε χρέος μόνο 11.009.070,70 ευρώ είναι επίσης ψευδής.

Το μεν ποσό των 11.009.070,70 ευρώ αφορά αποκλειστικά τον κωδικό των χρεών των πρώην Δήμων προς προμηθευτές και όχι και τον κωδικό των χρεών προς τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, υποχρεώσεις από φόρους, τέλη κ.ο.κ., το δε ποσό των 2.760.145,53 ευρώ αφορά κυρίως τιμολογήσεις από παλιά έργα ΣΑΤΑ οπότε αποτελεί συκοφαντία η προσπάθεια να εμφανιστεί ως δήθεν χρέος της παρούσας δημοτικής αρχής. Η παραπληροφόρηση και η αλλοίωση της πραγματικότητας έχουν «κοντά ποδάρια» και εκθέτουν αυτούς που αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη «βρώμικη δουλειά».

Καλούμε τους δημότες να είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε «κίτρινα» δημοσιεύματα τα οποία δυστυχώς τείνουν να γίνουν κανόνας όσο αφορά συγκεκριμένη ιστοσελίδα.




00 inkefalonia general ad 300X250