Δήμος: Καλούμε τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθεια αποκατάστασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τήρησης της νομιμότητας και λειτουργίας των σφαγείων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 15:42

Δήμος: Καλούμε τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθεια αποκατάστασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τήρησης της νομιμότητας και  λειτουργίας των σφαγείων

Σε σχέση με ανακριβή και επαίσχυντα δημοσιεύματα που επιχειρούν να εμπλέξουν το Δήμο με πράξεις με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση, διευκρινίζουμε τα εξής: 1ον: Ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με το επεισόδιο στις Λαϊκές μεταξύ ΡΟΜΑ και κατοίκων καθώς πρόκειται για μία ιδιωτική διαφορά περί του ιδιοκτησιακού (κάτοικος ισχυρίζεται ότι το σπίτι του ανήκει και επιχειρεί να το μισθώσει σε ΡΟΜΑ ενώ οι γείτονες τον διαψεύδουν). Στο όλο θέμα ουδεμία εμπλοκή είχε ο Δήμος και όσοι δημοσιεύουν κάτι τέτοιο είναι κοινοί συκοφάντες.

2ον: Ανεξάρτητα από το παραπάνω συμβάν, βρίσκεται όντως σε εξέλιξη προσπάθεια του Δήμου για διάλυση του καταυλισμού των τσιγγάνων στην περιοχή των Σφαγείων (τον οποίο καταυλισμό ως γνωστόν η παρούσα Δημοτική Αρχή τον κληρονόμησε από τις προηγούμενες), ώστε πρώτον να αποκατασταθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεύτερον να εφαρμοστεί η νομιμότητα (υγειονομικά ζητήματα κ.λ.π.) και τρίτον να καταστεί εφικτό να λάβουν τα σφαγεία μόνιμη άδεια λειτουργίας. Η όποια λύση προκριθεί εν τέλει θα κινείται με βασικό άξονα την αποφυγή της δημιουργίας νέου «γκέτο», οπότε όσοι προσπαθούν να «διασπείρουν δαιμόνια» στην Τοπική Κοινωνία προσφέρουν για ακόμη μια φορά κακές υπηρεσίες στο νησί μας.
Καλούμε λοιπόν τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθεια αποκατάστασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τήρησης της νομιμότητας και λειτουργίας των σφαγείων.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή τολμά και θίγει τα επί εικοσαετία κακώς κείμενα και δρα εκεί που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και άλλοι αρμόδιοι φορείς του τόπου είτε κώφευαν είτε «έκρυβαν την σκόνη κάτω από το χαλί»

Εκ του Γραφείου Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250