Βραβεύθηκαν Γ. Λιγνός & Αλ. Μωραΐτου από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 08:33

Βραβεύθηκαν Γ. Λιγνός & Αλ. Μωραΐτου από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Τα αστέρια του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού έλαμψαν στη βράβευση των κορυφαίων για το 2017

Η γιορτή του Παραολυμπιακού Κινήματος πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα  στις 24 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Nikos Karanikolas 5259

Την εκδήλωση του ελληνικού Παραολυμπιακού αθλητισμού, τίμησαν μετξύ άλλων με την παρουσία τους η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως UNESCO και πρόεδρος του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος του ΠΑΣΓ Η Καλλιπάτειρα, Κατερίνα Παναγοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ντόρα Πάλλη, οι πρέσβεις της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας, της Βραζιλίας και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Γαλλίας, μέλη της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στελέχη πολιτικών κομμάτων και πλήθος φίλων του αθλητισμού.

O πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε:  «Σήμερα βραβεύουμε τους κορυφαίους εκπροσώπους του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος. Γιορτάζει η Ελλάδα για τις στιγμές δόξας που της χάρισαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος. Και δεν ήταν λίγες αυτές μέσα στο 2017. Ευελπιστούμε για περισσότερες μέσα στα επόμενα χρόνια, με το βλέμμα πάντα στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού του 2020, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επιδίωξή μας είναι να ετοιμάσουμε μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει και να φέρει στην Ελλάδα ακόμη περισσότερα μετάλλια σε σχέση με το παρελθόν. Στην προσπάθειά μας αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Πολιτείας, των φορέων του αθλητισμού αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, με πρώτο και σπουδαιότερο τον Μέγα Χορηγό μας, ΟΠΑΠ, για την πολύτιμη στήριξή στον Ελληνικό Παραολυμπιακό Αθλητισμό. Χωρίς τη στήριξή τους, θα βρισκόμασταν σε μειονεκτική θέση, ειδικά αυτές τις εποχές που η χώρα μας διανύει δύσκολες καταστάσεις στον οικονομικό τομέα. Τους θέλουμε δίπλα μας, ώστε να μη σβήσει το όνειρο μας για περαιτέρω ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού».

LIII

Ανάμεσα στους πολλούς αθλητές που βραβέύθηκαν ήταν ο Γεράσιμος Λιγνός και η προπονήτρια και μητέρα του, Αλεξία Μωραΐτου.

Ο Κεφαλονίτης παραολυμπιονίκης κολυμβητής τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού ένα ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. μικτή ατομική και δύο χάλκινα στα 100 μ. ύπτιο και 100 μ. πρόσθιο.

Επόμενος στόχος για τον Γεράσιμο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Δουβλίνο, 13-19 Αυγούστου.

Εμείς να του ευχηθούμε συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

26395820 2029089487375574 5708883049672867840 n

Πληροφορίες από www.paralympic.gr