«Επιστημονικό τσεκάρισμα» - Πέρασαν τα εργομετρικά τεστ οι αθλητές του Arsenal S.S.! (εικόνες +video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 15:04

«Επιστημονικό τσεκάρισμα» - Πέρασαν τα εργομετρικά τεστ οι αθλητές του Arsenal S.S.! (εικόνες +video)

Γέμισε με κόκκινες φανέλες και νεαρούς αθλητές της ακαδημίας της Arsenal το γήπεδο των Κεραμειών, καθώς έλαβε χώρα άλλη μία πρωτοποριακή κίνηση που έχει ως στόχο την σωστότερη ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η σχολή ποδοσφαίρου της Arsenal στην Κεφαλονιά έφερε στο νησί το επιστημονικό Κέντρο Υγείας & Ευεξίας Biotfit, το οποίο έχει κορυφαία αποτελέσματα στην Αθλητιατρική, Εργομετρική, Ψυχολογική και Διατροφική κάλυψη των νεαρών αθλητών των Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα.

Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν ο Διδάκτωρ Κλινικός Εργοφυσιολόγος της Ουνιξ Καζάν Γιώργος Βαβέτσης, ο Διευθυντής ακαδημιών Arsenal στην Ελλάδα Αντώνης Βλάχος και ο επιστημονικός συνεργάτης Βiofit Μανώλης Πολυχρονίδης, οι οποίοι για ώρες το Σάββατο το μεσημέρι «τσέκαραν» επιστημονικά όλα τα παιδιά της ακαδημίας!

Παρακάτω οι δηλώσεις του Εργοφυσιολόγου Γιώργου Βαβέτση

https://www.youtube.com/watch?v=UEIXl4l3OBw

Δημήτρης Ζησιμάτος: «Πάμε ένα βήμα παραπέρα την ακαδημία μας και να προσεγγίζουμε το επιστημονικό κομμάτι»

«Πραγματοποιήσαμε αθλητικές μετρήσεις σε μία προσπάθεια να πάμε ένα βήμα παραπέρα την ακαδημία μας και να προσεγγίσουμε το επιστημονικό κομμάτι. Προχωρήσαμε σε αθλητικές μετρήσεις, καθώς όλα τα παιδιά πέρασαν σωματομετρικές εξετάσεις, αξιολογήσαμε τη σύσταση του σώματός τους όσον αφορά το λίπος, την μυϊκή και οστική τους μάζα και κάναμε διάφορα τεστ στις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως στην ταχύτητα, στην αερόβια αντοχή, στην αλτικότητα και στην ευλυγισία. Τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα αξιολογούνται από το ίδιο συνεργείο ανά δύο ή τρείς μήνες, έτσι ώστε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματά τους και να τσεκάρουμε την εξέλιξή τους και την βελτίωση των δεικτών. Επίσης, θα τους χορηγείται διατροφικό πλάνο και προπονητικές οδηγίες» δήλωσε ο υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών της Arsenal στην Κεφαλονιά Δημήτρης Ζησιμάτος.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η καλύτερη δυνατή καθοδήγηση των παιδιών και των γονιών τους σε κρίσιμους γι' αυτά τομείς όπως η διατροφή, η ψυχολογία και η υγιεινή οι οποίοι αποτελούν βασική παράμετρο υγιούς ανάπτυξης όλων των νεαρών αθλουμένων ανεξαρτήτως επιπέδου.

Με την μεγάλη προσέλευση που υπήρχε σε παιδιά και γονείς και την διάθεση που έδειξαν άπαντες, το εγχείρημα κρίνεται άκρως επιτυχημένο!

Παρακάτω εικόνες απο τα εργομετρικά




00 inkefalonia general ad 300X250