3 τροφές που δεν ήξερες ότι σε βοηθούν στην καθημερινότητά σου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 17:00

3 τροφές που δεν ήξερες ότι σε βοηθούν στην καθημερινότητά σου

Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο μια λέξη γύρω από την οποία περιστρέφεται η ζωή και η ψυχολογία μου, αυτή θα ήταν το «φαγητό».

Ανάλογα με τη διάθεση και την φάση μου, αλλάζουν και οι διατροφικές μου συνήθειες. Κάτι τέτοιο, θα ξέρεις ήδη ότι δεν είναι καλό, αφού η ισορροπημένη διατροφή είναι η μισή αρχοντιά (μαζί με την καθαριότητα). Πέρα από τα θετικά που έχει στην ψυχολογία, το κορμί και την υγεία σου το να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες δρουν πιο συγκεκριμένα και εξειδικευμένα υπέρ σου.

Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Σίγουρα οι σαλάτες και τα φρούτα είναι φανταστικά για να γεμίζεις ενέργεια και θρεπτικές ουσίες, αλλά οι ακόλουθες τροφές μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά να βελτιώσεις την ενέργεια, να μειώσεις το άγχος σου και να ενισχύσεις τη λειτουργία του εγκεφάλου σου.

3 τροφές που σε βοηθούν στην καθημερινότητά σου

Χοιρινό (από τις τροφές που σε γεμίζουν ενέργεια)

Το χοιρινό είναι μια σημαντική πηγή θειαμίνης, μια βιταμίνη Β που βοηθά στη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια για το σώμα και τον εγκέφαλο. Είναι επίσης σημαντικό για τις λειτουργίες της καρδιάς, των μυών και του νευρικού συστήματος. Και ο ψευδάργυρος στο χοιρινό κρέας συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην κατασκευή πρωτεϊνών και στην επούλωση τραυμάτων.

Μπανάνες ενάντια στην κατάθλιψη και το άγχος

Μια μέτρια μπανάνα έχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β6, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει τη σεροτονίνη. Επίσης σου δίνει τρυπτοφάνη, που ανακουφίζει από την κατάθλιψη και το άγχος.

Παντζάρι για πιο δυνατό εγκέφαλο

Τα παντζάρια παράγουν οξείδιο του αζώτου, το οποίο βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος σε όλο το σώμα και στον εγκέφαλό σου, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης της νόσου Alzheimer και της αγγειακής άνοιας.