Διάβασε αυτό αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 21:40

Διάβασε αυτό αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς

Δοκίμασε αυτήν την άσκηση αναπνοής 

Με τόσα πολλά να συμβαίνουν στον κόσμο, δεν είναι περίεργο το ότι καθημερινά το μυαλό μας κατακλύζουν πολλές αρνητικές σκέψεις. Ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα αυτού, είναι οι σκέψεις αυτές μπορούν να μας αποτρέψουν από το να κάνουμε τον ποιοτικό ύπνο που τόσο χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε τη βέλτιστη υγεία μας.

Οι αναπνοές ύπνου είναι κάτι που η δασκάλα yoga Tracee Stanley τονίζει πως μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Όπως λέει, "κατά την άσκηση αναπνοής, το μυαλό είναι συγκεντρωμένο και συνδεδεμένο - και αυτό είναι σημαντικό. Η αναπνοή είναι μια άμεση αντανάκλαση της ποιότητας του νου. Έτσι, αν το μυαλό είναι απασχολημένο και το μυαλό είναι ενερ, με αποτέλεσμα την έλλειψη ψυχικής ηρεμίας και τη δυσκολία να κοιμηθείς".

Επειδή δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης για να απενεργοποιήσεις τις σκέψεις σου τη νύχτα, η Stanley προτείνει να εστιάσεις την προσοχή στην αναπνοή σου, η οποία θα φέρει επίγνωση στο σώμα και θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τον έλεγχο του νου. Μια συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής για τον ύπνο που συνιστά να δοκιμάσεις, είναι η αναπνοή ενός προς δύο, η οποία συνδυάζει μετρήσεις τριών δευτερολέπτων καθώς εισπνέεις και έξι δευτερολέπτων καθώς εκπνέεις. Ο στόχος είναι να μειωθεί το κενό μεταξύ εισπνοής και εκπνοής, έτσι ώστε η αναπνοή να είναι ομαλή και συνεχής.

Βάλε και τα δύο χέρια στην κοιλιά σου και κλείσε αργά τα μάτια σου. Άφησε το στέρνο σου να φουσκώσει καθώς εισπνέεις, μέτρησε τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, καθώς εκπνέεις, μέτρησε έξι δευτερόλεπτα. Μετά από λίγα λεπτά, η Stanley λέει ότι θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο ήρεμη. "Αν αλλάξουμε την αναπνοή μας, αλλάζει η ποιότητα του νου. Γι 'αυτό η αναπνοή ένα προς δύο είναι τόσο ισχυρή", λέει η Stanley. Κάνε αυτή την άσκηση αναπνοής για περίπου πέντε λεπτά και θα κοιμηθείς πριν το καταλάβεις.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250