3 τρόποι που το σώμα σου σε ενημερώνει ότι χρειάζεται επειγόντως γυμναστική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 12:45

3 τρόποι που το σώμα σου σε ενημερώνει ότι χρειάζεται επειγόντως γυμναστική

Unsplash

Το σώμα σου ξέρει, για αυτό πρέπει να το εμπιστεύεσαι. Έτσι όπως σου λέει ότι το παράκανες με τα βάρη ή ότι δεν κάνεις αρκετό stretching, έτσι σε ενημερώνει και για την απόλυτη αδράνεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που σου λένε ότι ήρθε η ώρα να δεις τη γυμναστική με άλλο μάτι. Σαν δώρο στο σώμα σου που σου φωνάζει ότι πρέπει να κινείσαι πιο τακτικά. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι είναι οι ενδορφίνες που θα κυλούν στο σώμα και θα σε κάνουν πιο χαρούμενη και αισιόδοξη. Όπως και το ότι θα έχεις δυνατούς μύες και αρθρώσεις για να κάνεις ό,τι θέλεις, χωρίς ανησυχία και προβληματισμούς. Ας δούμε πώς στο λέει το σώμα σου, όταν χρειάζεται επειγόντως γυμναστική.

Έχει αδειάσει από ενέργεια; Ώρα για γυμναστική

Αν ο καφές δεν σου κάνει τίποτα και σέρνεσαι κάθε πρωί, ήρθε η ώρα για λίγο ιδρώτα και μαζί μερικές ενδορφίνες. Σου δίνουν πίσω τη χαμένη σου ενέργεια, σε ξυπνούν για τα καλά και βελτιώνουν αισθητά τη διάθεση. Ξεκίνα τη μέρα με χορό ή yoga.

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς με τίποτα

Ο βασικός λόγος που επικρατεί ομίχλη στο μυαλό σου, είναι επειδή κάθεσαι ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και δεν σηκώνεσαι ούτε για λίγο stretching. Περπάτημα, τρέξιμο ή λίγο ποδήλατο θα ενεργοποιήσουν τους υποδοχείς της ντοπαμίνης, ορμόνη που είναι απαραίτητη στη μάθηση και τη συγκέντρωση. Η γυμναστική είναι απαραίτητη και για το μυαλό σου.

Καμία ευλυγισία

Όταν έχεις φτάσει στο σημείο να πονάς επειδή σκύβεις να πιάσεις κάτι ή κάθε κίνησή σου είναι σχεδόν κατόρθωμα, τότε επιβάλλεται να ξεκινήσεις γυμναστική. Ό,τι και αν διαλέξεις, θα σε ωφελήσει εξίσου μακροπρόθεσμα. Το σημαντικό είναι να διατηρήσεις μία ρουτίνα στη γυμναστική, χωρίς υπερβολές και με διαλείμματα για να επανέλθουν οι μύες. Επίλεξε αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο, ώστε να μην γίνεται καταναγκαστικά.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250