Πρωινό: 7 τροφές που απογειώνουν τη διάθεση με το καλημέρα σας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 21:00

Πρωινό: 7 τροφές που απογειώνουν τη διάθεση με το καλημέρα σας

unsplash

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αλλά κυρίως από το πρωινό σου.

Δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβω τα αμέτρητα οφέλη του σωστού πρωινού. Θα πεις εσύ όχι, στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, την ενέργεια, την προστασία του ανοσοποιητικού και την εξαιρετική διάθεση; Αν καταναλώσεις συγκεκριμένες τροφές, ξεκινάς τη μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ δίνεις και στον οργανισμό σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Ετοίμασε λίστα για το σούπερ μάρκετ και ξεκίνα να τρως πρωινό.

Ψωμί ολικής άλεσης

Όταν το ψωμί είναι 100% ολικής, αποτελεί άριστη πηγή βιταμινών Β, που είναι απαραίτητες για την υγεία του εγκεφάλου αλλά και στο να μετατρέπουν τους υδατάνθρακες σε ενέργεια. Άσε που οι συγκεκριμένες βιταμίνες συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση του στρες. Θέλεις κάτι άλλο;

Αβοκάντο

Η έλλειψη φυλλικού οξέως οδηγεί σε κατάθλιψη. Εδώ έρχεται το αβοκάντο με τα αντιοξειδωτικά του και μηδενίζει τις πιθανότητες.

Ντομάτες για πρωινό

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις ζουμερές ντοματούλες. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το οποίο σχετίζεται με μειωμένο ρίσκο για κατάθλιψη. Ώρα για πρωινό caprese.

Καπνιστός σολομός

Τα ψάρια μάς δίνουν τα Ω3 λιπαρά οξέα για μυαλό ξυράφι και για όλες την καταπολέμηση των φλεγμονών. Ο σολομός ειδικά μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα διάθεσης και να επηρεάσει τη σεροτονίνη. Κάνε τη χάρη στον οργανισμό σου και φάε μία φέτα ψωμί ολικής με μία φέτα σολομό και αβοκάντο.

Μύρτιλα

Η κατηγορία των μούρων είναι γνωστή για τα ισχυρά αντιοξειδωτικά της και καλό θα είναι να μην λείπει ποτέ από το πρωινό σου. Γεμάτα φυτικές ίνες (το έντερό σου θα σε ευγνωμονεί) αλλά και φλαβονοειδή που βελτιώνουν αισθητά τη διάθεση.

Βρώμη

Οι φυτικές ίνες ρυθμίζουν τα σάκχαρα του αίματος, τα οποία με τη σειρά τους ρυθμίζουν τη διάθεση. Σε συνδυασμό με το ιχνοστοιχείο σελήνιο, η βρώμη γίνεται σχεδόν απαραίτητη στην καθημερινότητά σου.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά βελτιώνουν τη σύνθεση του εντερικού μικροβιώματος και αυτό ενισχύει την καλή διάθεση. Βάλε το σε smoothie ή σε κρέμα που θα φτιάξεις μαζί με αβοκάντο.




00 inkefalonia general ad 300X250