Αυτό είναι το λαχανικό-έκπληξη που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου τον χειμώνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 12:40

Αυτό είναι το λαχανικό-έκπληξη που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου τον χειμώνα

Ο χειμώνας δεν είναι ποτέ μια καλή εποχή για διαίτα ή γυμναστήριο, παρά τις πολύ καλές προθέσεις που μπορεί να έχουμε. Αντιμέτωπες με τον κρύο καιρό και την αφθονία των ζεστών λιχουδιών, πολλές παραιτούνται από τους στόχους που έχουν θέσει.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει χαθεί και υπάρχουν ακόμα τρόποι για να παραμείνεις υγιής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης περισσότερων μανιταριών. Ναι, μανιτάρια(!), το νόστιμο λαχανικό που πραγματικά δεν το αισθάνεσαι καθόλου ως λαχανικό.

Μιλώντας στο Prima.co.uk, ο personal trainer από το Λονδίνο, Keith McNiven έδωσε μια συμβουλή για να έχεις εξαιρετικές αποδόσεις αυτό το χειμώνα και είτε σου αρέσουν είτε τα μισείς, αυτή η συμβουλή είναι να τρως περισσότερα μανιτάρια.

«Μπορεί να μην είσαι ευτυχισμένη με αυτήν την επιλογή, αλλά πρέπει να τα τρως», αποκάλυψε ο Keith. «Τα μανιτάρια είναι γεμάτα με μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που τα καθιστούν μια καλή επιλογή για χρήση στο χειμερινό μαγείρεμα».

Aν και πολλές φορές ξεχνάμε να τα συμπεριλάβουμε στην μαγειρική μας, τα μανιτάρια δεν έχουν καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη, είναι χαμηλά σε νάτριο, έχουν ελάχιστες θερμίδες και σε χορταίνουν.

Περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα και είναι γνωστό ότι σε προστατεύουν από τη φθορά και τη γήρανση ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα - και τα δύο είναι ιδιαίτερα καλά στις ξηρές, κρύες, γεμάτες με ιώσεις συνθήκες του χειμώνα.

Είναι επίσης η καλύτερη πηγή σεληνίου, ενός αντιοξειδωτικού που συνδέεται με τη  λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνει τα προβλήματα του θυρεοειδούς και ενισχύει τη γονιμότητα.

Γεμάτα με βιταμίνες Β, χαλκό και κάλιο, τα μανιτάρια είναι ιδανικά για το χειμώνα, ειδικά για σούπες, σαλάτες, πιάτα ζυμαρικών και είναι ένα υπέροχο, γευστικό υποκατάστατο του κρέατος.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250