Πρωινό: Λάθη που προκαλούν αύξηση του βάρους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 09:48

Πρωινό: Λάθη που προκαλούν αύξηση του βάρους

Το πρωινό είναι το γεύμα που δίνει την αναγκαία ενέργεια για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του, ενώ βοηθά στη διατήρηση του βάρους.

Αυτό βέβαια ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι τηρείτε κάποιους βασικούς κανόνες.

Τα λάθη που θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ συχνά και προσθέτουν στο πρώτο γεύμα της ημέρας περιττές θερμίδες ή σας προδιαθέτουν να πεινάσετε πριν έρθει η ώρα για το μεσημεριανό γεύμα.

Δείτε ποια είναι προκειμένου να τα αποφύγετε:

 Πίνετε χυμό πορτοκάλι: Μπορεί να θεωρείτε αυτή τη συνήθεια εξαιρετικά υγιεινή, όμως ο χυμός δίνει περισσότερα σάκχαρα και θερμίδες από τα ίδια τα πορτοκάλια. Επίσης, ο χυμός δεν έχει χορταστικές φυτικές ίνες όπως το φρούτο, επομένως προτιμήστε τα πορτοκάλια, αφού θα σας «κρατήσουν» για περισσότερες ώρες.

Δημητριακά σε μεγάλο μπολ: Τα δημητριακά –ολικής άλεσης πάντα– είναι σε γενικές γραμμές μια καλή επιλογή για πρωινό, αφού είναι χορταστικά και παρέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ το γάλα ή το γιαούρτι με το οποίο τα συνδυάζουμε παραδοσιακά δίνει και πρωτεΐνες. Χρειάζεται όμως προσοχή με τη μερίδα που καταναλώνετε, αφού επιλέγοντας ένα μεγάλο μπολ θα ξεφύγετε αρκετά με τις θερμίδες.

Επιδόρπια γιαουρτιού με φρούτα: Είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, αφού αν βιάζεστε μπορείτε να πάρετε το γιαούρτι μαζί σας και να το φάτε μόλις φτάσετε στο γραφείο. Πολλές φορές όμως το γιαούρτι με φρούτα περιέχει «κρυφή» ζάχαρη, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας προσεκτικά την ετικέτα. Αντί γι’ αυτό, επιλέξτε απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και κόψτε από πάνω ένα φρέσκο φρούτο της επιλογής σας.

Κουλούρι: Δεν είναι ανθυγιεινό, καλύτερα όμως να το αποφύγετε, αφού αντιστοιχεί λόγω του όγκου του σε αρκετές φέτες ψωμιού του τοστ. Επιλέξτε μία φέτα μαύρο ψωμί του τοστ με μία φέτα τυρί ή λίγο φιστικοβούτυρο για να πάρετε τις ίδιες αλλά πιο «ποιοτικές» θερμίδες και περισσότερες χορταστικές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

 onmed.gr