Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε 3,5 λίτρα νερό κάθε μέρα [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 20:38

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε 3,5 λίτρα νερό κάθε μέρα [εικόνες]

Η αναγκαιότητα του νερού στον οργανισμό είναι γνωστή, μιας και το 60% του σώματός μας αποτελείται από αυτό. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιος πίνει πάνω από 3,5 λίτρα την ημέρα;

 

Μπορεί να ακούγεται πολύ μεγάλη ποσότητα, ωστόσο, φαίνεται πως τα 16 περίπου ποτήρια μπορούν να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά και να απομακρύνουν τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους.

Τι θα πάθετε, λοιπόν, αν πιείτε 3,5 λίτρα νερό;

Θα αισθανθείτε φουσκωμένοι... αρχικά

Η ξαφνική πρόσληψη νερού θα σας κάνει, αρχικά, να νιώσετε άβολα... πλήρης. Μην ανησυχήσετε, το φούσκωμα θα υποχωρήσει στη συνέχεια και η αίσθηση του βάρους θα απομακρύνεται.

Θα επισκέπτεστε το μπάνιο, συχνά... πολύ συχνά

Οι επισκέψεις στην τουαλέτα θα είναι κάτι παραπάνω από τακτικές, με το σώμα σας να προσπαθεί να αποβάλλει τα περιττά υγρά. Εδώ, υπάρχουν δύο μπόνους: Το πρώτο θέλει να καλωσορίζετε τη νέα σας επίπεδη κοιλιά και το δεύτερο πω θα κινείστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα τρώτε λιγότερο

Υπάρχει λόγος που οι ειδικοί προτείνουν να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι, κάτι που σας αποτρέπει από το να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Θα γυμνάζεστε καλύτερα

Το νερό βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου και γλυκόζης στο σώμα, κάτι που σημαίνει πως θα έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης. Παράλληλα, λειτουργεί ως λιπαντικό των αρθρώσεων και των μυών.

Φροντίστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας κάθε 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και μετά.

Ισως χάσετε βάρος

Σκεφτείτε το: Πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα, τρώτε λιγότερο, γυμνάζεστε αποτελεσματικότερα, όποτε είστε σε καλό δρόμο για να χάσετε βάρος.

Θα περιορίσετε τους μαύρους κύκλους

Οι αντιαισθητικές «σακούλες» κάτω από τα μάτι προκαλούνται συνήθως από την κατακράτηση νερού στην ευαίσθητη περιοχή. Με το να πίνετε νερό βοηθάτε στην αποβολή του υπερβολικού νατρίου, που υπάρχει στον οργανισμό, που προκαλεί το πρήξιμο ακόμα και σε εκείνη την περιοχή.