Με αυτά τα φρούτα θα "ξυπνήσεις" τον μεταβολισμό σου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 10:13

Με αυτά τα φρούτα θα "ξυπνήσεις" τον μεταβολισμό σου

Όταν ο μεταβολισμός δουλεύει σωστά, χάνουμε περισσότερο και πιο γρήγορα. Μία από τις κατηγορίες τροφών που επιταχύνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού είναι τα φρούτα και συγκεκριμένα όσα περιέχουν πηκτίνη, ένα ένζυμο που "ξυπνάει" τον μεταβολισμό και εμποδίζει την απορρόφηση λίπους.


Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Τα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι μειώνουν τη δυσκοιλιότητα, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν. Παρόλα αυτά, είναι πλούσια σε πηκτίνη και αντιοξειδωτικά συστατικά που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Τα μήλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ο "βασιλιάς" της πηκτίνης. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Η συστηματική τους κατανάλωση θα σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο λίπος και να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο που μειώνει την κατακράτηση και το πρήξιμο της κοιλιάς, ενώ περιέχουν επίσης πηκτίνη που όπως αναφέραμε ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Τέλος τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που θωρακίζει τον οργανισμό, συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους, αλλά και πηκτίνης που επιταχύνει τη μεταβολική λειτουργία. Τώρα λοιπόν ξέρεις τι θα προσθέσεις στο καλάθι σου την επόμενη φορά...

www.myfit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250