Δώδεκα ερωτήσεις για το σεξ κατά την εγκυμοσύνη που ντρέπονται να κάνουν οι γυναίκες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 09:50

Δώδεκα ερωτήσεις για το σεξ κατά την εγκυμοσύνη που ντρέπονται να κάνουν οι γυναίκες

Κάποιες γυναίκες αισθάνονται άβολα να κάνουν ερωτήσεις αναφορικά με το σεξ έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Έτσι λοιπόν για να λύσουν ό,τι απορίες έχουν είτε γκουγκλάρουν την ερώτησή τους, είτε ψάχνουν απαντήσεις σε κάποιο επιστημονικό βιβλίο το baby.gr παρουσιάζεi όλες εκείνες τις ερωτήσεις που υπάρχουν γύρω από το σεξ κατά την εγκυμοσύνη.


Είναι ασφαλές το σeξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εφ” όσον η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά, μπορείτε να κάνετε σeξ όσο συχνά θέλετε. Συνήθως ο γιατρός απαγορεύει το σeξ όταν η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται ως «υψηλού κινδύνου» για πολλούς και ποικίλους λόγους.

Μπορεί το έμβρυο να τραυματιστεί κατά την ερωτική πράξη;

Όχι γιατί το μωρό είναι πολύ καλά προστατευμένο στον αμνιακό σάκο. Αν όμως είχατε επιπλοκές στο παρελθόν τότε κινηθείτε βάσει αυτών που  σας έχει πει ο γυναικολόγος σας.

Είναι φυσιολογικό να έχω έντονη σεξουαλική επιθυμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν κι εδώ το «θαύμα» τους και κάποιες γυναίκες μπορεί να δουν δραματική αύξηση της σεξουαλικής τους επιθυμίας, ειδικά μετά τον 6ο μήνα κύησης.

Κι αν δεν έχω όρεξη;

Συμβαίνει κι αυτό ειδικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης εξαιτίας της κούρασης, της πρωινής αδιαθεσίας και των αλλαγών που παρατηρείτε στο σώμα σας. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Κάντε αυτό που αισθάνεστε.

Είναι ασφαλές το στοματικό σεξ από τον άντρα προς τη γυναίκα;

Το στοματικό σεξ από έναν άντρα που δεν έχει κάποιο ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα) είναι ασφαλές και είναι σχεδόν απίθανο να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό.

Μπορεί το μωρό να καταλάβει ότι κάνουμε σεξ;

Το μωρό ίσως να αισθάνεται ένα ελαφρύ σπρώξιμο αλλά αυτό συμβαίνει ακόμα κι όταν ανεβαίνετε σκάλες. Γενικά πάντως να ξέρετε ότι το μωρό δεν έχει ιδέα για το τι μπορεί να κάνετε γιατί είναι απολύτως προστατευμένο στον αμνιακό σάκο.

Εάν μια έγκυος γυναίκα κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη, μπορεί να μείνει και πάλι έγκυος;

Όχι σε καμία περίπτωση. Δεν βγαίνουν άλλωστε έτσι τα δίδυμα. Απλώς και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να είστε σίγουρες ότι ο σύντροφός σας δεν έχει μολυνθεί από κανένα ΣΜΝ.

Πρέπει σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό;

Εάν είστε 100% σίγουρες ότι ο σύντροφός σας είναι πιστός τότε δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό. Σε κάθε περίπτωση πάντως συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το ποια προφυλακτικά είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί το έντονο σεξ να προκαλέσει πρόωρο τοκετό;

Οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν το σεξ τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης επειδή φοβούνται μήπως προκαλέσουν πρόωρο τοκετό. Η αλήθεια είναι πάντως ότι αν οι συσπάσεις του οργασμού είναι αρκετά έντονες, μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό.

Υπάρχει ιδανική περίοδος για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το δεύτερο τρίμηνο είναι γενικότερα η πιο ευχάριστη περίοδος για τις έγκυες επειδή δεν ταλαιπωρούνται τόσο από την πρωινή αδιαθεσία και αισθάνονται πιο άνετα επειδή η εγκυμοσύνη δεν είναι προχωρημένη. Επίσης, η αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου χαρίζει έντονους οργασμούς.

Ποια είναι η ιδανική στάση;

Η ιεραποστολική μπορεί να είναι επικίνδυνη για μια έγκυο γυναίκα αλλά άλλες στάσεις όπως π.χ το «κουτάλι» ή η στάση με την γυναίκα «από πάνω» είναι βολικές. Να θυμάστε ότι υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς τρόποι για να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φυσικά μπορείτε να βρείτε και νέες στάσεις, ανάλογα με το είδος του σεξ που σας αρέσει και θέλετε να έχετε.

Είναι φυσιολογικό να βλέπω «περίεργα» όνειρα;

Τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως φυσιολογικά και συνηθισμένα. Για αυτό εν μέρει ευθύνονται και τα αυξημένα επίπεδα των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επειδή οι έγκυες ξυπνάνε περισσότερες φορές στον ύπνο τους με αποτέλεσμα να θυμούνται με μεγαλύτερη ευκολία τα όνειρα. Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεστε και μην νομίζετε ότι είστε…παράλογες!

Πηγή: baby.gr