6 τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πόνους περιόδου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 18:12

6 τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πόνους περιόδου

Μήπως η περίοδος σας, γίνεται και η χειρότερη περίοδος της ζωής σας εξαιτίας του πόνου; Ανακουφιστείτε αποτελεσματικά...

6 αποτελεσματικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πόνους περιόδου

1. Συσπειρωθείτε!

Έχετε δει ποτέ τη θέση του εμβρύου που είναι στη μήτρα; Έχει τα χέρια του κοντά στο πρόσωπό του, ενώ βρίσκεται σκυφτό σε πλάγια θέση. Η θέση αυτή είναι αποτελεσματική, επειδή μπορεί να κάνει τους κοιλιακούς μυς σας να χαλαρώσουν, και να σας ανακουφίσει από τους πόνους της περιόδου.

2. Φάτε τον πόνο

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, και βιταμίνες του συμπλέγματός Β. Όλα αυτά τα συστατικά σας βοηθούν να ανακουφιστείτε από τις κράμπες και το φούσκωμα. Μην παραλείπετε από τη διατροφή σας, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

3. Μείνετε μπουκάλα!

Βάλτε λίγο χλιαρό νερό σε μια γυάλινη φιάλη. Προσέξτε να μην είναι καυτό, όταν το πιάνετε με το χέρι σας, έπειτα τυλίξτε το μπουκάλι με πανί. Αφήστε το να κυλήσει ή κάνετε μασάζ με το μπουκάλι στην κοιλιακή χώρα μέχρι η φιάλη να αρχίζει να ψύχεται. Θα μπορούσατε επίσης να γεμίσετε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και να μπείτε μέσα. Και αυτό θα απαλύνει τον πόνο σας.

4. Πείτε ναι στην κίνηση

Δεν εννοούμε την κυκλοφοριακή βέβαια, αλλά τις δραστηριότητες σας. Οι πόνοι περιόδου δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία για απραξία και καθισιό εκτός αν γίνονται ανυπόφοροι. Η άσκηση προτείνεται στην περίπτωση που έχετε επώδυνη περίοδο καθώς βοηθάει τους μυς να χαλαρώσουν και συμβάλλει στην απελευθέρωση ορμονών, όπως οι ενδορφίνες, που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου

5. Κάντε αρωματοθεραπεία

Τα αιθέρια έλαια και η μυρωδιά τους έχουν κατευναστικές ιδιότητες και σας χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να μπορείτε να ανακουφιστείτε ευκολότερα από τον πόνο. Βάλτε μερικά αιθέρια έλαια στην μπανιέρα σας ή ανάψτε ένα κερί στη συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων αφού προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο στο νερό.

6. Παυσίπονα; Ναι εαν…

Αυτή είναι η τελευταία σας λύση όταν ο πόνος είναι ανυπόφορος. Λαμβάνοντας φάρμακα που περιέχουν παρακεταμόλη ή ιβουπροφένη. Ωστόσο, αν το επίπεδο του πόνου είναι αρκετά σοβαρό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, μήπως σας συνταγογραφήσει κάτι πιο ισχυρό.

lifezone



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ