Σκόρδο και κουρκουμάς αποτοξινώνουν τον οργανισμό- Δες ποια άλλα 5 υλικά είναι στη λίστα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 10:30

Σκόρδο και κουρκουμάς αποτοξινώνουν τον οργανισμό- Δες ποια άλλα 5 υλικά είναι στη λίστα

Το σώμα μας αποζητά την αποτοξίνωση για να λειτουργεί καλύτερα στην καθημερινότητα μας.

Τ ο σώμα σε γενικές γραμμές είναι πολύ ανθεκτικό και από μόνο του αποτοξινώνεται. Υπάρχουν όργανα που είναι «προγραμματισμένα» για να κάνουν αποτοξίνωση. Το συκώτι είναι ένα από αυτά. Η καθημερινότητα σου έχει να αντιμετωπίσει πολλά, άγχος, κακή διατροφή, αποχή από τη γυμναστική κι άλλα.

Μπορεί εσύ να προσπαθείς να τα φέρεις όλα εις πέρας αλλά τα ζωτικά σου όργανα χρειάζονται ενίσχυση. Για να κάνουν την εργασία αυτή από μόνα τους θα πρέπει να τους δώσεις κάποιες τροφές που είναι σύμμαχοι και τα βοηθούν ώστε να κάνουν καλύτερη αποτοξίνωση.

Οι τοξίνες είναι παντού

Ωστόσο, στο σημερινό σύγχρονο κόσμο οι τοξίνες βρίσκονται παντού και συνεχώς. Έτσι, η φυσιοπαθητική διατροφολόγος, Dr. Simoné Laubscher, μοιράζεται μαζί μας τους αγαπημένους της διατροφικούς συμμάχους που μπορούμε να προσθέσουμε στη καθημερινή διατροφή μας.

1. Σκόρδο, ο βασιλιάς της διατροφής μας

PIN IT

«Το σκόρδο είναι τόσο υπέροχο για την υποστήριξη της αποτοξίνωσης λόγω των αντιβακτηριακών, αντιιικών και αντιβιοτικών ιδιοτήτων του. Και περιέχει αλλικίνη, η οποία είναι εξαιρετική για τον καθαρισμό του ήπατος και την ενίσχυση των λευκών αιμοσφαιρίων, υποστηρίζοντας έτσι και το ανοσοποιητικό σας σύστημα» λέει η Laubscher. Βάλτο σε οποιοδήποτε πιάτο που ετοιμάζεις ή σοτάρισε το σε μια κατσαρόλα πριν ζεστάνεις λίγο ζωμό. Πίνοντας το ζωμό με το σκόρδο, πίνεις το απόλυτο ελιξίριο αποτοξίνωσης και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

2. Κουρκουμάς, ο χρυσός

PIN IT

«Το ενεργό συστατικό του κουρκουμά είναι ένας καθαριστής ελεύθερων ριζών και θαυμάσιος για τη μείωση της φλεγμονής και τη διευκόλυνση της αποτοξίνωσης». Ένα «χρυσό γάλα» από κουρκουμά για να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας μοιάζει υγιεινό και πολύ αγαπημένο.

3. Αγκινάρα, η μεγαλοπρεπής

PIN IT

«Οι αγκινάρες προστατεύουν το συκώτι σας από βλάβες και προωθούν την ανάπτυξη νέου ηπατικού ιστού, μια θαυμάσια επανορθωτική ικανότητα. Αυξάνουν επίσης την παραγωγή χολής, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών από το συκώτι σας και υποστηρίζει την πέψη». Στον ατμό ή ψητές, με πολύ λεμόνι και βουτηγμένες σε βούτυρο; Αυτό είναι αποτοξίνωση; Ναι, φυσικά.

4. Ξινολάχανο, το παρεξηγημένο

PIN IT

«Εκτός του ότι είναι γεμάτο με πρεβιοτικά και προβιοτικά για την υποστήριξη του πεπτικού και του ανοσοποιητικού σας συστήματος, το ξινολάχανο βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση του συκωτιού σας και στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων στο σύστημα σας». Μπορείς να επιλέξεις να πάρεις ξινολάχανο σε κονσέρβα που έχει υποστεί ζύμωση και είναι εξίσου ισχυρό αλλά και πολύ νόστιμο.

5. Λεμόνι και τζίντζερ, το υπέροχο ζευγάρι

PIN IT

«Λατρεύω αυτόν τον συνδυασμό και συνιστώ σε όλους τους ασθενείς μου να ξεκινούν την ημέρα τους με 500 ml χλιαρό νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού και τζίντζερ, είναι το απόλυτο αποτοξινωτικό για το συκώτι. Δεδομένου ότι έχουμε νηστέψει κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθά στη δέσμευση των τοξινών, ξεπλένοντάς τες μέσω του ουροποιητικού μας συστήματος. Και τα δύο είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά, τα οποία επιβραδύνουν τη γήρανση και μειώνουν τις βλάβες στο DNA». Μπορείς να τα προμηθευτείς σε μορφή σκόνης ή απλά να τα κάνεις χυμό και να τα προσθέσεις σε χλιαρό νερό.

6. Σιταρόχορτο, το ήσυχο

PIN IT

«Η πράσινη χλωροφύλλη στο σιταρόχορτο είναι ένα ισχυρό βοήθημα αποτοξίνωσης που υποστηρίζει την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και των τοξινών, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων. Είναι ένας πολύ καλός φίλος για τη μείωση των φλεγμονών και την υποστήριξη των μιτοχονδρίων μας για την ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας». Μπορείς να το κάνεις χυμό. Θα το προμηθευτείς σε σκόνη για να την προσθέσεις σε νερό, σε χυμό ή smoothies. Εύκολο!

The Issue




00 inkefalonia general ad 300X250