Οι 3 βιταμίνες που ανακουφίζουν τον πόνο της περιόδου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 10:45

Οι 3 βιταμίνες που ανακουφίζουν τον πόνο της περιόδου

Istock photo

Οι περισσότερες γυναίκες δεν ανυπομονούν για αυτήν τη φάση του μήνα. Υπάρχουν όμως στρατηγικές για τη μείωση των των επώδυνων περιόδων.

Περίπου 1 στις 2 γυναίκες πονούν κατά την περίοδό τους με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με μη φυσιολογική λειτουργία της σεροτονίνης αμέσως μετά την ωορρηξία. Οι πόνοι της περιόδου μοιάζουν με κράμπες και οι πόνοι είναι οξείς. Για την αντιμετώπισή τους χρησιμοποιούνται, ήδη από πολύ μικρές ηλικίες, ισχυρά αναλγητικά φάρμακα. Δοκίμασε αυτές τις 3 βιταμίνες και ανακούφισε το σώμα σου από τον πόνο της περιόδου.

1 Μαγνήσιο

Πολλές γυναίκες που υποφέρουν από προεμμηνορυσιακό σύνδρομο (ΠΜΣ) και δυσμηνόρροια έχουν έλλειψη μαγνησίου. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ένας συνδυασμός μαγνησίου και Β6 μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της περιόδου. Το μαγνήσιο βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να επωφεληθούν από ένα συμπλήρωμα βιταμινών.

2 Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 είναι σημαντική για πολλές σωματικές λειτουργίες. Το θρεπτικό αυτό συστατικό συμβάλλει στη ρύθμιση του μεταβολισμού, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη βιταμίνης Β6 μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του ΠΜΣ και να μειώσει τον έντονο πόνο της περιόδου.

3 Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για την ανακούφιση του πόνου της περιόδου. Σε μια μελέτη, οι εθελόντριες γυναίκες που έλαβαν ωμέγα-3 είχαν λιγότερο πόνο περιόδου από εκείνες που δεν πήραν. Επιπλέον, όσοι έλαβαν ιχθυέλαιο και Β12 μαζί είχαν μειωμένο πόνο. Τα ωμέγα-3 βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εμμηνορροϊκών κραμπών. Σε πολλές γυναίκες, τα επίπεδα ωμέγα-3 δεν είναι ισορροπημένα με τα επίπεδα ωμέγα-6, οδηγώντας σε αυξημένη φλεγμονή.

Πάντα να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου ή τον φαρμακοποιό σου προτού ξεκινήσεις να παίρνεις συμπληρώματα και βιταμίνες.