Σπ. Κατσούρης: «Η Κεφαλονιά παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών – Πρέπει να διατηρηθεί η καλή υγειονομική εικόνα της χώρας μας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 09:26

Σπ. Κατσούρης: «Η Κεφαλονιά παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών – Πρέπει να διατηρηθεί η καλή υγειονομική εικόνα της χώρας μας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Τουριστικός Πράκτορας και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Κατσούρης καταθέτοντας τις εκτιμήσεις του για τον επόμενο τόνο στον τουρισμό.

Ευχάριστα νέα στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας έστειλε η ανακοίνωση της Βρετανίας πως από τις 19 Ιουλίου τερματίζει την υποχρέωση της καραντίνας για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες, όπως η χώρα μας, όμως σύμφωνα με τον κ. Κατσούρη, ισχύει προς το παρόν το ναι μεν, αλλά...

“Η απόφαση των Βρετανών για την άρση της καραντίνας των εμβολιασμένων για τις πορτοκαλί χώρες όπως την Ελλάδα, είναι αλήθεια ότι έχει επαναφέρει μια ροή κρατήσεων, ωστόσο,η επιφύλαξη παραμένει ακόμη.

Γενικά κάθε εκτίμηση που γίνεται πάντοτε συνοδεύεται απο τον αστερίσκο για την πορεία της πανδημίας στην Βρετανία αλλά και στην Ελλάδα.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις μετά την ανακοίνωση αυτή δείχνουν ότι η Κεφαλονιά παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών, αλλά για να συνεχιστεί αυτό και να μετουσιωθεί σε κρατήσεις θα πρέπει να διατηρηθεί και η καλή υγειονομική εικόνα της χώρας μας.

Ο μεγάλος φόβος που έχουμε είναι η αύξηση των κρουσμάτων ούτως ώστε να μην έχουμε φαινόμενα Πορτογαλίας.

Θεωρητικά αν η εικόνα της Ελλάδας παραμείνει καλή επιδημιολογικά, θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα και τον Αύγουστο θα έχουμε μια συνεχή ροή, αλλά το κυρίαρχο στοιχείο που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι η αβεβαιότητα. Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την αβεβαιότητα τους επόμενους μήνες και να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτό πρέπει να ναι προτεραιότητα μας.”

Καθορίζοντας την μάζα των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών στο οποίο απευθυνόμαστε ως τουριστικός προορισμός, ο κ. Κατσούρης ανέφερε ότι το target group της Κεφαλονιάς είναι σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένοι ,όμως όπως επεσήμανε η μετάλλαξη Δέλτα έχει σημάνει συναγερμό στην Βρετανία και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που συνθέτουν το πάζλ για την φετινή σεζόν.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των πτήσεων των εταιρειών για την Κεφαλονιά ενημερώνοντας ότι Jet2 ξεκινά 19 Ιουλίου, η TUI και οι άλλες εταιρείες προσπαθούν να προσαρμόσουν τις πτήσεις τους, και υπάρχουν και οι πτήσεις της easyJet ,της Ryanair και της British Airways απο την Βρετανική αγορά που και αυτές ενισχύονται. Πρόσθεσε δε ότι η TUI σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε πάει για τις 25 Ιουλίου αντί για τις 22 και θεωρητικά απο 1η Αυγούστου θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το πτητικό τους πρόγραμμα.

Σημείωσε δε ότι είναι πολύ θετικό το ότι έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία και θα μπορεί η Κεφαλονιά να παρέχει προϊόν.

Τέλος ερωτηθείς για την κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά ο κ. Κατσούρης σημείωσε:

“Αυτή τη στιγμή έχουμε το Costa Deliziosa που έρχεται κάθε Τετάρτη, στο πλάνο με την ενημέρωση που έχω είναι ότι υπάρχουν κάποιες αφίξεις πολύ περισσότερες απο τώρα για τον Σεπτέμβριο και με άλλες εταιρείες, με τελευταία άφιξη 20 Νοεμβρίου. Μακάρι η επιδημιολογική εικόνα να μην αλλάξει ραγδαία.

Δεν παίρνουμε κάτι ως δεδομένο ελέω πανδημίας.”

Κλείνοντας ο κ. Κατσούρης επισήμανε: “Είναι ένας αγώνας, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι είμαστε εδώ, δηλώνουμε παρών και προσπαθούμε όποια κι αν είναι αυτή η μέρα της επανέναρξης ,ξέρω ότι είναι δύσκολο να επανέλθουμε στο επίπεδο του 19,αλλά πιστεύω με μια προσπάθεια συλλογική θα έρθει αυτή η μέρα, αρκεί να είμαστε όλοι παρών.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε δύο ταχύτητες γιατί προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο σήμερα και να σχεδιάσουμε και το αύριο, ενώ συνήθως κοιτάζαμε το πως θα στήσουμε το μέλλον.

Πρέπει όμως να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, συλλογικά, για να το αντιμετωπίσουμε και όταν περάσει όλο αυτό θα δούμε τα αποτελέσματα και θα τα κεφαλαιοποιήσουμε.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-76995964}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου




00 inkefalonia general ad 300X250