EasyJet: Ετήσιες ζημίες πάνω από 1 δισ. δολάρια για πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία της

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 19:25

EasyJet: Ετήσιες ζημίες πάνω από 1 δισ. δολάρια για πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία της

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, που μετράει 25 έτη, η EasyJet θα έρθει αντιμέτωπη με ετήσιες ζημίες.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους μετράει τις πληγές της από την πανδημία, η οποία «πάγωσε» συνολικά τον κλάδο των αερομεταφορών, και σύμφωνα με το Sky News έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική στήριξη. 

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ο διευθύνων σύμβουλος, Γιόχαν Λούντγκρεν, δεν έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο να καταθέσει η εταιρεία αίτημα για κρατική στήριξη. Ωστόσο είπε: «Οι αερομεταφορές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πλέον σοβαρή απειλή στην σύγχρονη ιστορία και η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει επειγόντως να ενισχύσει το πακέτο μέτρων της, ώστε να διασφαλίσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη». 

Η EasyJet υπολογίζει ότι θα έρθει αντιμέτωπη με ζημίες άνω των 800 εκατ. στερλινών φέτος, ενώ εκτιμά ότι την επόμενη χρονιά θα λειτουργεί μόνο στο 25% της κανονικής δυναμικής της. Συγκεκριμένα αναμένει προ φόρων ζημίες 815 έως 845 εκατ. στερλινών για το τρέχον οικονομικό έτος, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για ζημίες 794 εκατ. στερλινών. 

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει δάνειο ύψους 600 εκατ. στερλινών από την κυβέρνηση, έχει καταργήσει 4.500 θέσεις εργασίας και έχει αντλήσει 608 εκατ. στερλίνες από την πώληση αεροσκαφών. 

Πηγή: BBC - Kathnimerini.gr 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250