Γεράσιμος Τιμοθεάτος (Πρόεδρος Ξενοδόχων): “Μουδιασμένος” ο κλάδος μετά τις εξαγγελίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σχεδόν τα μισά ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά δεν θα ανοίξουν»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 10:38

Γεράσιμος Τιμοθεάτος (Πρόεδρος Ξενοδόχων): “Μουδιασμένος” ο κλάδος μετά τις εξαγγελίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σχεδόν τα μισά ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά δεν θα ανοίξουν»

Συνέντευξη στον Ρ/Σ Inkefalonia 103,9

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, μίλησε στην εκπομπή του INKEFALONIA 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καλούνται να εφαρμόσουν οι Ξενοδόχοι, αλλά και το σχεδιασμό για το «άνοιγμα» του τουρισμού στην χώρα μας.

"Είναι ορισμένα πράγματα τα οποία είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και κάποια άλλα που πρέπει να εφαρμοστούν, γιατί ο ξενοδόχος πρέπει να προστατέψει και την δική του οικογένεια του και τους εργαζόμενούς του. Τα πρωτόκολλα αυτά πάντως βάζουν αρκετά ερωτηματικά και προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων, καθώς ο κλάδος μας επ’ ουδενί δεν θέλει να μετατραπούν τα ξενοδοχεία σε νοσοκομεία. Μάλιστα ψηφίστηκε πρόσφατα ότι θα υπάρχουν και αυστηρά πρόστιμα (θα φτάνουν τις 5.000 ευρώ) αν δεν τηρηθούν τα πρωτόκολλά υγιεινής. Οπότε κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα σκεφτούν πολύ να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους. Συν το γεγονός ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα ανοίξει η Βρετανική αγορά. Για τις απευθείας πτήσεις στην Κεφαλονιά, θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ποιες χώρες θα περιλαμβάνει στη λίστα των αφίξεων. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως τα μπορούν να έρθουν οι επισκέπτες από χώρες όπως Τσεχία, Σλοβακία και κάποιες Βαλκανικές χώρες. Όχι όμως από Βρετανία και Ιταλία που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών στο νησί μας. Πρέπει να πούμε ότι το Νοσοκομείο μας πρέπει να ενισχυθεί και τώρα το καλοκαίρι που ανάγκες λόγω των όποιων επισκεπτών έρθουν, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες".

Για Ξενοδοχείο Καραντίνας στην Κεφαλονιά

"Στην Κεφαλονιά, ακόμα δεν έχει οριστεί κάποιο ξενοδοχείο Καραντίνας. Όπως σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να υπάρχει ένα σε κάθε νησί. Δεν θα έχουν δώσει ακόμα κάποιες οδηγίες. Θα είναι ένα ξενοδοχείο που δεν θα λειτουργεί, απλά θα φιλοξενεί ύποπτα κρούσματα όταν και αν αυτά υπάρχουν".

Για το αν είναι εφαρμόσιμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

"Επικρατεί ένα μούδιασμά ως προς τον κλάδο μας διότι δεν ακούσαμε κάτι ώστε να βοηθηθεί ο τουρισμός. Για τον κλάδο μας, δεν υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα ξενοδοχεία την λειτουργία τους και είναι δύσκολο λόγω χρόνου να εφαρμόσουμε όλα αυτά τα μέτρα που υπάρχουν στο πρωτόκολλο. Είναι πολλά πράγματα που μας έχουν αφήσει πολλά ερωτηματικά… Αν δεν ανοίξουμε ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλους. Και για τους ξενοδόχους και τους εργαζόμενους του κλάδου. Πάγια που τρέχουν, φορολογία… είναι πολλά που θα μας πρέπει να πληρωθούν το επόμενο διάστημα".

Για το αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά

"Με επτά , οκτώ συναδέλφους που μίλησα πρόσφατα μου είπαν πως τελικά δεν θα ανοίξουν. Στο τέλος θα καταλήξουμε να είναι 50-50, όσοι ανοίξουν και όσοι δεν ανοίξουν. Ο τουρισμός όμως έχει πολλούς κρίκους και αν δεν έρθουν τουρίστες στο νησί και κυρίως από την Βρετανία που αποτελεί την βασική μας αγορά, τότε δεν μπορείς να δουλέψουν τα Ξενοδοχεία. Δυστυχώς, η φετινή σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια"

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και τα τελικά υγειονομικά πρωτόκολλα για τα Ξενοδοχεία

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250