Σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 12:59

Σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού υγείας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ για την άμεση θεσμοθέτηση του τουρισμού υγείας αναλαμβάνουν από κοινού τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας, όπως συμφώνησαν χθες σε συνάντησή τους οι αρμόδιοι υπουργοί Όλγα Κεφαλογιάννη και Ανδρέας Λυκουρέντζος. Συγκεκριμένα, έθεσαν στόχο εντός του επόμενου διμήνου να έχουν αναληφθεί και ολοκληρωθεί και οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις και κανονιστικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ανάληψη δράσεων που σχετίζονται με τον «τουρισμό υγείας», τη δραστηριοποίηση ενδιαφερομένων και τελικώς την ανάπτυξη του τομέα.

 

Ακόμα, στη συνάντηση των δύο υπουργών η οποία έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη δημιουργία των υποδομών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο ιατρικός τουρισμός ανήκει στους οκτώ τομείς οικονομικής δραστηριότητας που αναδείχθηκαν ως «αναδυόμενοι αστέρες» στη μελέτη της Μc Kinsey, δεδομένου ότι η ανάπτυξή του θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την οικονομίας της χώρας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον υπουργό Υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η κ. Κεφαλογιάννη με στόχο να επιλυθούν τυχόν γραφειοκρατικά θέματα τα οποία ανακύπτουν λόγω συναρμοδιοτήτων διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών και τελικώς δυσχεραίνουν τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού.
Όπως αναφέρει η υπουργός, «πρόθεσή μας είναι να εξαλείψουμε κάθε αδικαιολόγητο εμπόδιο, να άρουμε τις διαδικαστικές δυσκολίες και με τη συνδρομή των άλλων υπουργείων να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού».

express.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250