Η Κεφαλονιά στη Seatrade – Miami

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 05:01

Η Κεφαλονιά στη Seatrade – Miami

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Δήμος Κεφαλονιάς συμμετέχει, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για 5η συνεχή χρονιά στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας στο Fort Lauderdale - Miami στις Η.Π.Α., εκπροσωπούμενη από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο.

Η Διεθνής Έκθεση θα αναπτυχθεί από 14 έως 17 Μαρτίου 2016 και αποτελεί την κορυφαία Εκδήλωση Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων ,όπου συναντώνται οι Παράγοντες , Πράκτορες, Στελέχη και Θεσμικοί Φορείς για την προώθηση επιλεγμένων προορισμών και την ανάπτυξη νέων εκδρομικών δραστηριοτήτων , που ενισχύουν τους τόπους προσεγγίσεων.

Η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, μέσω του κ.Κεκάτου, συνεργάζεται στενά με την Εταιρεία Συμβούλων Τουρισμού Κρουαζιέρας CTM, Στελέχη της οποίας προωθούν την Κεφαλονιά ως σταθερό προορισμό στο Ιόνιο.

Με 112 προσεγγίσεις το 2015, η Κεφαλονιά πρωταγωνίστησε ως προορισμός.

Το 2016 , με τις Μεσογειακές αρνητικές πολιτικο-κοινωνικές συγκυρίες, η Κρουαζιέρα επηρεάζεται αρνητικά στην Ελλάδα, με την αυτονόητη επιρροή και του Νησιού.

Ο τελικός φυσικά απολογισμός γίνεται το Νοέμβριο και οι συνεχείς προσπάθειες περαιτέρω ανάπτυξης του προορισμού εντείνονται διαρκώς.
Θεωρείται όμως βέβαιο, ότι οι καταιγιστικές, εμμονικές, διαρκείς απαξιωτικές και δυσφημιστικές για την Κεφαλονιά αναφορές από τα γνωστά Parasites-press , μόνο καλό δεν κάνουν στην εικόνα του Νησιού.

Η Δημοτική Αρχή με στόχο, πρόγραμμα και συντονισμένες κινήσεις θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του προορισμού επιλογής, με τους πραγματικούς και όχι κατά φαντασίαν ειδικούς, γεγονός που την τελευταία πενταετία έχει οδηγήσει το μέσο όρο των προσεγγίσεων Κρουαζιεροπλοίων τις 90 ανά έτος, αριθμό που ευελπιστούμε να φτάσει και τη φετινή χρονιά.




00 inkefalonia general ad 300X250