Συνέντευξη Τύπου για τη συνεργασία Κεφαλονιάς με Κίνα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 10:50

Συνέντευξη Τύπου για τη συνεργασία Κεφαλονιάς με Κίνα

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», Συνέντευξη Τύπου με θέμα την επικείμενη συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς με την περιοχή Chenzhou της Κίνας.

 

Το Δήμο της Κεφαλονιάς εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος και την περιοχή της Chenzhou , η εκπρόσωπός της κ.Bing Tang.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους διακεκριμένοι Δημοσιογράφοι του Νησιού, διευκρινίσθηκαν όλες οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Κεφαλονιάς και της συγκεκριμένης περιοχής της Κίνας, τόσο σε Τουριστικό, όσο και Πολιτιστικό, Εκπαιδευτικό και Επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο κ.Κεκάτος υπενθύμισε, ότι ήδη από το 2012 έχουν αρχίσει οι θεσμικές επαφές του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και των συνεργατών του με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μέσω των Πρεσβευτών και των Ανώτερων Διπλωματικών Ακολούθων της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με σκοπό την πολιτιστική και τουριστική προβολή του Νησιού στην Κίνα.

Στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές δράσεις προβολής και συνεργασίας, τόσο από το Δήμο, με τη συμμετοχή της Κεφαλονιάς στους Επετειακούς Εορτασμούς της Κίνας, όσο και από Επιχειρήσεις, με κορυφαία τη συμμετοχή του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας στην 9η Έκθεση Interwine, στη Guangzhou.

Η κ.Bing Tang ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και τους παρευρισκομένους για το ενδιαφέρον και υπογράμμισε την επιθυμία των Κινέζων να επισκέπτονται την Ελλάδα και συγκεκριμένα περιοχές της Χώρας που επιζητούν να προβληθούν και να συνεργαστούν με τη Χώρα τους.




00 inkefalonia general ad 300X250