Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου στον απολογισμό - προγραμματισμό τουριστικής δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Οι προτάσεις και οι στοχεύσεις...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 23:44

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου στον απολογισμό - προγραμματισμό τουριστικής δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Οι προτάσεις και οι στοχεύσεις...

Σε μία κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων  του δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, ο απολογισμός της τουριστικής σεζόν του 2015 και ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το παρών έδωσαν, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, καταλλιματείες, φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για το πώς μπορούμε να πάμε την Κεφαλονιά, ένα βήμα παραπέρα.

DSC 0005

Στο πάνελ, βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος έκανε και τον αρχικό χαιρετισμό, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουκλόγκωνας και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό πεπραγμένων, αλλά και τον προγραμματισμό της νέας τουριστικής σεζόν.

Το παρών στην εκδήλωση, έδωσαν ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σουζάνα Πεφάνη και Νικόλας Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και πολλοί άλλοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο κορυφαίο για την Κεφαλονιά ζήτημα του τουρισμού.

«Θεωρούμε ότι η συνεργασία είναι το μείζον ζήτημα, γι’ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και γι’ αυτό μαζευτήκαμε απόψε εδώ» ήταν τα λόγια του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου και συνέχισε: «Κάθε πρόοδος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι πρόοδος και της Ελλάδας. Αφήνουμε πίσω την περίοδο του αυτοσχεδιασμού και της βάρκας χωρίς πυξίδα και προχωράμε με σταθερά βήματα».

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος μίλησε για πρακτικά ζητήματα που το περασμένο καλοκαίρι λύθηκαν όπως: «Η αύξηση των φέρι μποτ από την Ιταλία, είχε αντίκτυπο στον τουρισμού της Κεφαλονιάς. Πλέον υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης ΑμέΑ στην παραλία της Σκάλας, ενώ δημιουργήθηκαν δρόμοι πρόσβασης στον Μυκιναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα, αλλά και στην Ιερά Μονή Άρτου".

DSC 0028

Τον απολογισμό και τον προγραμματισμό για το 2016, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος αρχικά μίλησε για το... δύσκολο καλοκαίρι των Capital Controls λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Κάναμε ως Περιφέρεια καλή χρήση του λεγόμενου Crisis Management και δεν παρατηρήθηκαν σε κανένα νησί ελλείψεις αγαθών που θα είχαν αντίκτυπο στον τουρισμό».

«Η περιφέρεια απέκτησε επιτέλους περιεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο βίντεο προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο διαδίκτυο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=4rkDMDoAoV4

Παράλληλα τόνισε για τις ενέργειες που έγιναν


- Δώσαμε έμφαση στην εσωτερική αγορά και στα ΜΜΕ τα ελληνικά (τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα και ανά την επικράτεια), τα οποία πρόβαλαν την Περιφέρεια.

- Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ήταν η μοναδική περιφέρεια με καμπάνια στην Google.

- Έγινε προβολή των Ιονίων στο Travel Channel

- Μπήκαν άλλες 3 ακτοπλοϊκές γραμμές από Ιταλία

- Το Ιόνιο έκλεισε με αύξηση 3,8% την στιγμή που σε άλλες περιοχές, υπήρχε μείωση.

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος, τόνισε επίσης, πως «ο τουρισμός για να προχωρήσει θέλει συνεργασίες».

Οσον αφορά τις προτάσεις για το μέλλον τόνισε

- Επενδύουμε στην διαδικτυακή μας παρουσίαση με βίντεο και φωτογραφίες και θέλουμε να αποκτήσουμε συνεργασία με το Clusters TV για στόχεύση στην τουριστική πελατεία, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέγγιση.

Ακούστε τις τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και την παρουσίαση του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Σπύρου Γαλιατσάτου.


Voice Recorder >>

 

Στην εκδήλωση, τον λόγο πήραν τόσο ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης όσο και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, οι οποίοι εξήραν την δουλειά της περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού.

DSC 0001DSC 0002

Ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, μιλώντας είπε πως: «Κάθε ένας που πέρασε από την Περιιφέρεια, έχει κάνει την προσπάθειά του για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών» και κατέληξε λέγοντας: «Δεν θέλω να ακούω ότι όλα γίνονται για πρώτη φορά».

Μίλησαν επίσης, η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Βαγγελάτου που πρότεινε «Να επενδύσουμε στον Πολιτισμό.

Ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χρήστος Λευκαδίτης, «Να δώσουμε έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό. Εχουμε ανάγκη από επιπλέον δωμάτια».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Να εκμεταλλευτούμε το ρεύμα, που δείχνει ότι οι τουρίστες έρχονται στην Κεφαλονιά».

Ο Γενικός Γραμματέας τη Ενωσης Ξενοδόχων, Νικος Κουρκουμέλης από την Σκάλα που εξέφρασε την ανάγκη για "επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν».

Η πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο, Ελπίδα Κατσαϊτη, η οποία στην εκδήλωση μίλησε ως πρόεδρος της Κοινοπραξίας των Φερι Μποτ Ληξουρίου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνουν έργα στο λιμάνι του Ληξουίου, ενώ τόνισε πως στην Παλική είναι μεγάλα τα προβλήματα στις υποδομές με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να υστερούν σε σχέση με τους υπόλοιπους της Κεφαλονιάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν έχουν ίσες ευκαιρίες οι Παλικισιάνοι».

 

DSC 0054

Θεόφιλος: «Να στοχεύσουμε σε μία αγορά»

Στα προβλήματα της Παλικής αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος τόνισε: «Είναι σημαντικό που γίνεται απολογισμός. Εγώ χαίρομαι να βλέπω να υπηρετούν τον τουρισμό, άνθρωποι που ξέρουν τον τουρισμό, όπως ο Σπύρος Γαλιατσάτος. Αποτελούν εγγύηση για τα καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται όμως όσοι ασχολούμαστε με τον τουρισμό να μάθουμε πράγματα και να γίνουμε καλύτεροι. Θα πρέπει να καταφέρουμε να έχουμε ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς.

Ο δήμος, θα έπρεπε και αυτός από την πλευρά του να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την προβολή της Κεφαλονιάς και όχι να πηγαίνει μόνο σε εκθέσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να ο Δήμος να στοχεύσει σε μία αγορά» ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου.

Ακούστε την τοποθέτησή του


Record music with Vocaroo >>

 

Ακολούθως τον λόγο πήραν ο επιχειρηματίας του τουρισμού Νίκος Σκλαβούνος, ο Μανώλης Βαλέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα της «Μείωσης της Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά, κατά 40%, τι στιγμή που στην Κέρκυρα και στο Κατάκολο δεν έχουμε πτώση», η Κατερίνα Δήμα, ο Σταύρος Μπασιάρδής και πολλοί άλλοι που εξέθεσαν τις απόψεις τους...

DSC 0007DSC 0008DSC 0010DSC 0012DSC 0013DSC 0014DSC 0016DSC 0017DSC 0019DSC 0020DSC 0023DSC 0025DSC 0030DSC 0033DSC 0041DSC 0044DSC 0045DSC 0046DSC 0047DSC 0048DSC 0051DSC 0052DSC 0057DSC 0059DSC 0060


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250