Telegraph: Ο Μύρτος στην Κεφαλονιά είναι η ωραιότερη παραλία στην Ελλάδα!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 12:42

Telegraph: Ο Μύρτος στην Κεφαλονιά είναι η ωραιότερη παραλία στην Ελλάδα!

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, αλλά οι προνοητικοί Βρετανοί επιλέγουν ήδη πού θα περάσουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι του 2016 - Η βρετανική Telegraph παρουσιάζει σε σχετικό δημοσίευμα τις 17 καλύτερες παραλίες στη χώρα μας.



Δεν είναι η πρώτη φορά που η πανέμορφη παραλία του Μύρτου, στο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, την Κεφαλονιά, κλέβει τις εντυπώσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Η απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής, η τεράστια παραλία με την «χρυσή» άμμο, το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας που γίνεται άλλοτε βαθύ μπλε και άλλοτε τυρκουάζ, μάγεψαν τους Βρετανούς δημοσιογράφους, που κάνουν λόγο για την εντυπωσιακή θέα που απολαμβάνει όποιος αντικρίζει την γνωστή παραλία από ψηλά.

Η Telegraph αναφέρει ότι η παραλία του Μύρτου έγινε διεθνώς γνωστή όταν σε αυτή γυρίστηκαν σκηνές από την δημοφιλή ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», μια ταινία του 2001, με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Κεφαλονιά.

Η εφημερίδα, εκτός από τον Μύρτο, αναφέρει και την παραλία του Ξι, στην πόλη Ληξούρι, απέναντι από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι. Στο Ξι υπάρχει κόκκινη άμμος, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να κάνει θαλάσσια σπορ και να γευτεί την τοπική κουζίνα στις ταβέρνες της παραλίας. Στο Ληξούρι βρίσκεται, επίσης, η παραλία Πετανοί, που συναγωνίζεται σε ομορφιά τον Μύρτο

Οι άλλες 16 ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Telegraph, είναι:

1. Μύρτος, Κεφαλονιά

2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

3. Βάι, Κρήτη

4. Χαλικούνας, Κέρκυρα

5. Σαρακίνικο, Μήλος

6. Εγκρεμνοί, Λευκάδα

7. Ψιλή Αμμος, Πάτμος

8. Χόβολο, Σκόπελος

9. Αγιος Παύλος, Ρόδος

10. Ελαφονήσι, Κρήτη

11. Της Γριάς το Πήδημα, Ανδρος

12. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

13. Καμάρι, Σαντορίνη

14. Πορί, Κουφονήσια

15. Ορκός, Κέα

16. Καραβοστάσι, Θεσπρωτία

17. Λαλάρια, Σκιάθος

 Ευα Παυλάτου
protothema.gr



00 inkefalonia general ad 300X250