Έρευνα: Oι Βρετανοί τουρίστες θέλουν Ελλάδα το 2016 - 1 στους 5 έρχεται για να στηρίξει την οικονομία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 10:45

Έρευνα: Oι Βρετανοί τουρίστες θέλουν Ελλάδα το 2016 - 1 στους 5 έρχεται για να στηρίξει την οικονομία

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αφήνει ανεπηρέαστα τα ταξιδιωτικά σχέδια της πλειονότητας των Βρετανών το 2016, αποκαλύπτει έρευνα του βρετανικού online ταξιδιωτικού πρακτορείου Love Holidays.

 

Μάλιστα, το 21% του ηλικιακού γκρουπ 45-59 ετών που συμμετείχε στην έρευνα ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Ελλάδα με σκοπό να βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

Το 71% των Millennials είπε ότι προτιμά να ταξιδέψει με αξιόπιστο πάροχο τουριστικών υπηρεσιών για λόγους ασφαλείας, δηλαδή κατά ¼ περισσότεροι από τους Βρετανούς ηλικίας άνω των 60 ετών. 

Το 50% των Βρετανών ταξιδιωτών ηλικίας από 60 και άνω είπε ότι θα ταξιδέψει ανεξάρτητα προκειμένου να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα είχε θετικό αντίκτυπο στις τιμές διακοπών στη χώρα.

Παρά την οικονομική κατάσταση, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό διακοπών, σε αντίθεση με τη γειτονική Τουρκία.

Δείτε τα ποσοστά της έρευνας αναλυτικά:

-Πώς νιώθετε γενικά για τα ταξίδια σε χώρες με οικονομική κρίση;

-Όσο διαρκεί η ελληνική οικονομική κρίση, θα προτιμούσα να...

-Θα έπρεπε οι ταξιδιωτικές εταιρίες να συνεργάζονται με τοπικούς οργανωτές ταξιδίων προκειμένουν να στηριχθεί η οικονομία και να ενθαρρυνθούν τα ταξίδια;

- Οι τουριστικές εταιρίες θα πρέπει να προσφέρουν χαμηλές τιμές στις πτήσεις και τα ξενοδοχεία προκειμένου να βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες και να ενθαρρύνουν τα ταξίδια;

-Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, πώς πιστεύετε οτι αυτό θα επηρεάσει τα ταξίδια σας στη χώρα;

- Οι προορισμοί ανά επίπεδο ασφάλειας σύμφωνα με το σύνολο των ερωτηθέντων

tornosnews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250