Οι ομορφιές της Κεφαλονιάς: Βάτσα, Άγιος Νικόλαος ή ποτάμι

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 14:50

Οι ομορφιές της Κεφαλονιάς: Βάτσα, Άγιος Νικόλαος ή ποτάμι

Στην Παλική, κοντά στις παραλίες: Βραχινάρι, Κουνόπετρα, Μανιά, Ρεμέντζο και στην δημοφιλή παραλία Ξι είναι η περιοχή Άγιος Νικόλαος, γνωστή και ως Βάτσα. Η παραλία έχει περίπου έξι μέτρα πλάτος και αποτελείται από κοκκινοκάστανη αμμουδιά. Αντικρίζει τον φάρο του Γέρου Γόμπου και μπορεί κανείς από εκεί να απολαύσει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Φωτορεπορτάζ: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος

Ένα μικρό ποτάμι φτάνει μέχρι τη θάλασσα σε αυτό το σημείο ενώ μπορεί να διασχιστεί με μια πλωτή γέφυρα. Η απέναντι πλευρά είναι τόσο όμορφα διαμορφωμένη που κάποιοι επιλέγουν ακόμα και να κάνουν το γάμο τους εκεί.
Η παραλία έχει και ταβέρνα στην ακτή δίπλα στο ποτάμι. Η ταβέρνα έχει μια ψάθινη οροφή και το δάπεδο είναι απο άμμο.


Ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο (ανοιχτό για τους επισκέπτες) βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Κτίστηκε εκεί που βρέθηκαν ερείπια αρχαιότερου ναού.
Στην ιστορία μας βρίσκουμε ότι ο κόλπος Βάτσα εποικίστηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Ένα ψηφιδωτό με μια τρίαινα και δελφίνια που βρέθηκε εκεί, σε ρωμαϊκή βίλα εμφανίζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κεφαλονιάς, ενώ οι ενετοί χρησιμοποιούσαν τον κόλπο ως ναυπηγείο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250