Α. Σάλμαν: Ένας φιλέλληνας που προωθεί την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 16:34

Α. Σάλμαν: Ένας φιλέλληνας που προωθεί την Κεφαλονιά

Το όνομά του είναι Άλμπερτ Σάλμαν και το σίγουρο είναι ότι αγαπάει την Ελλάδα. Το ότι έχει μελετήσει και μάθει αναλυτικά τον Όμηρο, γνωρίζοντας και Αρχαία Ελληνικά, δείχνει πολλά για την φιλελληνική κουλτούρα του, την οποία όπως μάθαμε προσπαθεί να περάσει και στα παιδιά του.


Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής


Από χθες βρίσκεται αυτοβούλως στην Κεφαλονιά. Τις ομορφιές της άλλωστε τις γνωρίζει καλά. Τις έχει προβάλει αρκετά από διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία επιμελείται, καθώς είναι Υπεύθυνος για το πρόγραμμα αξιολόγησης τουριστικών προορισμών. Στο φυλλάδιο που έπεσε στα χέρια μας η Κεφαλονιά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους 100 ποιοτικότερους προορισμούς που επιλέγονται με βάση τη φύση, το περιβάλλον, την κουλτούρα και την οικονομία. Η Tui άλλωστε με την οποία συνεργάζεται συστήνει την Κεφαλονιά, ως έναν ποιοτικό προορισμό. Είδαμε και το περιοδικό της εταιρίας, στο οποίο υπάρχει πολυσέλιδο αφιέρωμα για την Κεφαλονιά με ωραιότατες φωτογραφίες από το νησί. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα του στο νησί. Γυρίζει όλη την Κεφαλονιά μόνος του και αύριο θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες.


Τον κ.Σάλμαν συνόδεψε στην επίσκεψή του στο δημαρχείο και την αντιπεριφέρεια ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος. Ο κ. Σάλμαν ενημέρωσε τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση για τις δράσεις του, όπως επίσης και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή τον οποίο επισκέφτηκε αμέσως μετά.
Ο κ. Σάλμαν στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την Κεφαλονιά, ενώ αυτή του η επίσκεψη να είναι η απαρχή ενδεχομένως και για μία συνεργασία. Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Σάλμαν, αλλά και του αντιδημάρχου Β. Κεκάτου.




00 inkefalonia general ad 300X250